Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı

lkkl

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Erdem, şehir hastanesi vurgusu yaparak, "Sancaktepeliler için bir başka büyük çalışma da şehir hastanesidir" dedi.

HİZMETE AÇILDI

Sağlık alanında yatırımlarına devam eden Sancaktepe Belediyesi, ilçede yapımı tamamlanan 24’üncü aile sağlığı merkezini hizmete açtı. İnönü Mahallesi’nde hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yaptırılan Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İlçe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sancaktepe’de Aile Sağlığı Merkezleri’nin sayısının 24’e ulaştığını dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,“Halkımızın talepleri doğrultusunda hizmet kervanına yeni bir halkayı bugün eklemiş oluyoruz. Pir Sultan Abdal Sağlık Merkezi, öncelikli olarak Pir Sultan Abdal’ı rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun. Kendi toprağımızın, kültürümüzün insanlarından biriydi. Buradaki tesisin adına da onun ismini yaşatmak adına vermiş olduk” şeklinde konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ VURGUSU

Sancaktepe’de sağlık yatırımlarına ilişkin büyük yatırımlarında söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, “Sağlık insan yaşamında özellikle şehir hayatında 15 milyon insanımızın var olduğu bu şehirde bu mekanlar olmazsa olmazlarımız. Hem mahallelerimizde sağlık ocakları, hem de ilçelerimizde devlet hastaneleri bunlar olmazsa olmazlarımız. Ama Sancaktepeliler için bir başka büyük çalışma da şehir hastanesi. O da askeri birliklerimizin var olduğu yere kurulmuş olacak ve Sancaktepe bir nevi Anadolu yakasının sağlık merkezi konumuna gelmiş olacak” dedi.

SICAK BİR MEKAN

Hizmete açılan aile sağlığı merkezinin mimari yapısına dikkat çeken Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise, “İlçemizde bir şeye dikkat ediyoruz yapmış olduğumuz hizmetler fonksiyonunun yanında bir de bize ait izler taşısın. Bugün hem maddi açıdan yine Anadolu’muzun mimarisinin güzel örneklerini taşıyan, sanki Anadolu’daki bir evimize giriyormuşuz sıcaklığında bir mekanla karşılaşıyoruz. Bunun ötesinde manevi değerlerimizi de yaşatıyoruz. Pir Sultan Abdal, Anadolu’muzun önemli şahsiyetlerinden, manevi önderlerinden bir tanesi. Onun adını da burada yaşatıyor olmak bizim açımızdan son derece önemli” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyelerinin katılımıyla İnönü Mahallesi’ndeki Pir Sultan Abdal Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.