Piyasada sahte altın telaşı

Piyasada sahte altın telaşı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken vatandaşı uyardı.

DÜĞÜN SEZONU AÇILDI SAHTE ALTIN TELAŞI BAŞLADI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ilkbaharda başlayan ve yaz mevsiminde hızlanan düğün sezonunda evlenecek 650 bin genç çiftin 12 milyar TL harcayacağını ifade ederek, "Bu aylar Türkiye'nin bereketli ayları. Bu aylarda en çok taklit ve sahte altına dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsiminin gelmesiyle düğün sezonunun da açıldığını belirterek, "Düğün sektörü dediğimiz, mobilyacıdan beyaz eşyacıya, kuyumcudan matbaacıya, düğün salonundan kuaförüne, çeyizciden tekstilciye, pastacısından şekercisine, çiçekçisinden taksicisine, emlakçısından inşaatçısına kadar uzanan 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkâr ile işletmeyi yakından ilgilendiren 12 milyar TL'lik bir sektörün canlanması anlamına gelir. Bu sektörün hareketlenmesinin hem Türkiye hem de esnaf ve sanatkârımız açısından büyük önemi vardır" ifadelerini kullandı.

"İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEY İHTİYAÇ"

Esnaf ve sanatkârın, piyasaları canlandıran düğün sezonu gibi dönemlere önem verdiğini kaydeden Palandöken, "Evlenecek çiftlerin iğneden ipliğe her şeye ihtiyacı var. Esnafımızda her keseye uygun eşya bulabilirsiniz. Özellikle damat adaylarının kesesine rahat nefes aldıracak özel indirimler, kampanyalar düzenleyen esnaf ve sanatkar, alış verişlerde hem kaliteli malı daha ucuza vermek için hem de kredi kartı olmayanlarda dâhil gelen çiftlere taksit imkanı sunarak genç çiftlerin mutluluğuna katkıda bulunmak için hazırlıklarını yaptılar" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu ayların Türkiye'nin bereketli ayları olduğunu vurgulayarak, "Bu aylarda en çok taklit ve sahte altına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür haberlere üzülen mesleğini laikiyle yapan kuyumcu esnafımız acilen önlem alınmasını istemektedir. Herkes düğününe bir sarraf veya döviz uzmanı da götüremeyeceğine göre bildiğiniz, güvendiğiniz esnaftan altın almaya özen gösterin" uyarısında bulundu.