PKK, eski bir örgüt üyesini kızıyla birlikte öldürdü

ii

Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'ın Zaho kentinde yaşayan eski PKK’lı Osman Baliç (Şoreş) ve 3 yaşındaki kızı Rewşen'i uzun namlulu silahlarla vurarak öldürdü. Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Kuzey Irak'ın bu olağanüstü koşullarında böyle bir eylemin yapılmasının, tekil bir olay olmadığını, yürürlükte olan büyük planın bir parçası olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

KAPIYI KIRIP İÇERİ GİRDİLER

Zaho'da bir mahallede bulunan evini 7 Ağustos gecesi basan ve kapıyı kırarak içeri giren PKK'lılar, uzun namlulu silahlarla Baliç ve kızı Rewşeni öldürdü. Evde bulunan Baliç’in eşi ve diğer çocuklarının ise yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Baliç ve kızının cenazeleri Zaho’da toprağa verildi.

"ELEŞTİRİNCE HEDEF OLDU"

Baliç’in kardeşi Kawa Baliç, ağabeyinin öldürülmesine ilişkin facebook sayfasından yayınladığı açıklamada şunları söyledi: "PKK’dan ayrıldıktan sonra hatta PKK içinde iken bile PKK’nın olumsuzluklarını eleştiren, son dönemde farklı kesimlerin Kürt halkına ihanetini dile getiren ve bunları halkıyla paylaşan Şoreş, uzun bir zamandır PKK ve diğer eleştirdiği kesimlerin hedefi haline gelmişti. Defalarca silahlı insanlar kapısının önüne gidip kendisini ve ailesini tehdit etti ve tacizlerde bulundu. Bir süre PKK içinde bulunduktan sonra 2004 yılında Nizametin Taş grubuyla ayrılan Osman Baliç, Zaho’ya yerleşmiş ve burada evlenmişti. Osman Baliç, 1991 yılında Bekaa Vadisi’nde öldürülen PKK'lı Şahin Baliç’in kardeşiydi.

"TEKİL BİR OLAY DEĞİL YÜRÜRLÜKTE OLAN BÜYÜK PLANIN PARÇASI"

Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, Kuzey Irak'ın bu olağanüstü koşullarında böyle bir eylemin yapılmasının, tekil bir olay olmayacağı, yürürlükte olan büyük planın bir parçası olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Bu planın amacının PKK'nın geçmişte yaptığı gibi Kuzey Irak'ın kurumlaşmasını ve hukuki yapısını yıkmayı amaçlıyor olduğunu dile getiren Güçlü, şöyle devam etti: "Şoreş Baliç'in öldürülmesinin Kürdistan'daki demokratik sisteme ve hukuk yapısına da yönelik bir eylem olduğu tartışmasız. PKK'nın, aylar öncesinden, Şengal'i İkinci Kandil yapacakları hakkındaki açıklaması, bu olayın büyüklüğünü ve stratejik önemini ortaya koyuyor. Şoreş Baliç, Baliç ailesinin PKK tarafından katledilen ilk ferdi değil. Daha önce de Şoreş'in ağabeyi Şahin Baliç PKK tarafından katledildi. Ayrıca, Baliç ailesinin PKK ve devlet tarafından öldürülenlerin sayısı en azından 12'yi buluyor. PKK'nın bu karmaşadan yararlanarak böyle bir katliama yönelmesine karşı, sesiz kalınmamalı. PKK'nın bu eylemi, yeni saldırıların da ayak sesleri anlamına geliyor. Bu da olağanüstü bir durum değil. PKK, bir devlet projesi olarak stratejik anlamda Kürlerin devlet olmasını, bir millet olarak kendi kaderini tayin etmesini engellemenin yanında, kendi içindeki ve dışındaki yurtseverleri katletme misyonuna sahiptir. Bu misyonunun bir gereği olarak, Kürdistan'ın bütün parçalarında on binlerce Kürt Yurtseverini katletmiştir."