PKK'nın İstanbul sorumlusu yakalandı

Ü

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 2 yıldır PKK terör örgütünün İstanbul sorumlusu olan S.K.'yı yakalamak için özel bir ekip oluşturdu. İstanbul polisinin operasyonuna Milli İstihbarat Teşkilatı da destek verdi. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın ardından S.K.'nın Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde olduğu belirlendi.

ÖRGÜTÜN İSTANBUL'DAKİ EN ETKİLİ İSMİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT'in ortaklaşa yaptığı operasyonda, polisin teknik takibini atlatmak için Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi'nde koşarak ilerleyen S.K. gözaltına alındı. S.K.'nın Erkan Alageyik adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalandığı öğrenildi. Üniversite öğrenimini terk ederek örgüte katılan ve henüz 23 yaşında olduğu öğrenilen S.K.'nın PKK terör örgütünün İstanbul'daki en etkili ismi olduğu belirlendi. İstihbarat birimleri S.K.'nın örgüte yakın siyasi bir partinin de İstanbul il yöneticisini değiştirdiğini ortaya çıkarttı.

KUNDAKLANAN ARAÇLARIN TALİMATINI O VERMİŞ

PKK terör örgütünün İstanbul'daki karar mercii olan S.K.'nın son 2 yıl içerisinde, tüm sokak eylemlerinin ve kundaklanan otomobillerin eylem talimatını verdiği belirlendi. S.K.'nın örgüte katılmak isteyen gençlere de ayrıca siyasi ideolojik eğitim verdiği tespit edildi. İstihbarat birimleri, S.K.'nın, İstanbul'da sansasyonel kanlı bir bombalı eylem için harekete geçtiğini belirledi. Yapılan bu başarılı operasyonla kanlı bir eylemin de önüne geçilmiş oldu. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan S.K. susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.K. tutuklandı.