PKK’nın keskin nişancısı ve bombacısı öldürüldü
İHA

PKK

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesine bağlı 16 köyde, 14 Temmuz’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile başlayan ve 16 Temmuz’da sona eren operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, ilçedeki operasyonda, biri örgütün keskin nişancısı, biri de bombacısı olmak üzere 3 teröristin öldürüldüğüne dikkat çekilerek, 24 işbirlikçinin yakalandığı belirtildi.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Açıklamada, "Operasyonda yapılan aramalarda toplam 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet roketatar, 2 adet av tüfeği, 2 adet Kalaşnikof, 1 adet Kanas, 1 adet Baretta tabanca, 4 adet el bombası,1 adet kurusıkı tabanca ve bunlara ait bin 71 mühimmat, 20 adet şarjör, 5 telsiz, 5 adet anti tank roket mühimmatı, 5 adet anti tank roket mühimmat sevk fişeği, 4 adet dürbün ve 2 adet gece görüş cihazı ele geçirilmiştir. Patlayıcı yapımında kullanılan 1 ton 920 kilogram amonyum nitrat, 2 adet çanta içerisinde EYP düzeneği, 9 adet dinamit lokumu, 17 adet TNT kalıbı, 6 adet elektrikli fünye ve infilaklı fitil, EYP düzenekleri için hazırlanmış pil blokları, varil ve bidonlar, EYP düzenekleri için radyo, EYP için hazırlanmış muhtelif malzemeler, bin 165 metre EYP için hazırlanmış kablo, EYP döşerken kullandıkları muhtelif malzemeler ve 19 adet EYP düzenekleri için hazırlanmış akü bulunarak imha edilmiştir. BTÖ mensubu teröristler tarafından farklı bölgelerden gasp edilerek Silvan kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı tespit edilen 4 araç ile bombalı araç saldırılarında kullanacakları araçlara takacakları değerlendirilen resmi ve özel araçlardan gasp ettikleri plakalar ele geçirilmiştir. BTÖ mensuplarının yol keserken kullandıkları reflektör ve karayolları ikaz levhası, çok sayıda muhtelif gıda, giyim ve yaşam malzemeleri, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda muhtelif örgütsel doküman, sözde BTÖ’yü simgeleyen bez parçaları, hava görüntülerini engellemek maksatlı kullanılan şemsiyeler ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir" denildi.
PKK’nın keskin nişancısı ve bombacısı öldürüldü

Erdoğan'ı öldürmeye giden 40 bordo bereli VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)