Playstation 4 martta tanıtılacak

Playstation 4 martta tanıtılacak

Teknoloji dünyasına düşen söylentiler, Sony ve Microsoft'un yeni oyun konsollarını Mart ayında ABD'de düzenlenecek Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda (GDC 2013) tanıtacağı yönünde. Kaynaklar, her iki şirketin de 'Apple benzeri bir sunumla' ürünlerini tanıtacağını iddia etti.

Sony ve Microsoft arasındaki oyun konsolu savaşı 2013'te hız kazanacak. En son söylentiler, her iki şirketin yeni nesil konsollarını Sans Francisco'da düzenlenecek GDC 2013'te sunacağı yönünde.

Gamespot sitesi, PlayStation 4 ve Xbox 720'nin, Mart ayında resmen sunulmasının beklendiğini iletti. Game Informer dergisinin, Videogamer'a dayandırdığı bilgiye göre, Sony ve Microsoft, 25-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek konferans için 'Apple tarzı özel basın toplantıları' düzenlemeyi planlıyor.

DAHA ERKEN TANITMAK İSTİYORLAR

Sitede yer alan haberde, 'Haziran ayında düzenlenecek E3 2013'ün (Elektronik Eğlence Sergisi) oyun sanayisindeki en büyük etkinlik olacağı ancak Sony ve Microsoft'un yeni konsollarını daha erken tanıtmak istedikleri' belirtildi.

Dergi, aynı zamanda Sony'nin PS4'ü Microsoft'un Xbox 720'sinden daha önce sunarak, rakibine ilk yumruğu atmak istediğini öne sürdü. Ancak, Sony'nin PS4 üretiminde bazı teknik aksaklıklarla karşılaştığı ve istenilen sunum tarihinin gerisinde kalınabileceği de belirtildi. Dergi, ne olursa olsun, en geç Haziran ayında oyunseverlerin yeni konsollarla tanışacağını ifade etti. Bize de söylentiler ne kadar doğru bekleyip görmek kalıyor.