Polis maaşlarına zam
AA

zam

Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 151 ile 452 lira arasında değişen tutarlarda arttırıldı. Halen bin 5 lira olan muhtar ödenekleri bin 300 liraya çıkarıldı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun'un yürürlüğe girmesiyle emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro, unvan ve derecelerine bağlı olarak 151 ile 452 lira arasında değişen tutarlarda arttırıldı.

Kanunun, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla muhtar ödeneği ve polis maaşlarında artış oldu.

POLİSLERE VERİLEN ZAMMIN AYRINTILARI

Ayrıca emniyet hizmet sınıfında yer alan personelden yüksek öğrenimli olanların ek göstergeleri yükseltildi. Birinci derece için halen 2 bin 200 olan ek gösterge rakamları 3 bine çıkarıldı.

Söz konusu düzenleme ile emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları kadro unvan ve derecelerine bağlı olarak 452 ile 151 lira arasında değişen tutarlarda artırıldı. Örneğin 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan başkomiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira, yeni göreve başlayan polis memurunun maaşında 192 lira, çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşlarında ise 151 lira civarında net artış oldu.

Muhtar ödenekleri, 295 liralık artışla, bin 300 liraya yükseltildi. Söz konusu artış yüzde 29 oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)