Emniyetin 'Güzin Abla'sı boş durmuyor

GÜZİN

Kahramanmaraş'ta 1994- 2001 yılları arasında görev yapan başkomiser Hülya Azimli, kentin çeşitli noktalarında bulunan şikayet ve dilek kutuları sayesinde vatandaşların sorunlarını çözüyordu.

BAŞLIK PARASINDAN YAPILAN YEMEĞE

Meslektaşlarının "Güzin Abla" dediği Hülya Azimli, kutulara atılan mektupları tek tek okuyup, sorunu olanlara çözüm üretiyordu. Başlık parasından yakınan gençlere, yaptığı yemeği beğenmeyen kocasından şikayetçi olup, 'Bana yemek kitabı gönderir misin' diyen kadınlara kadar herkesin imdadına yetişiyordu.

ÇOCUKLARI İÇİN İSTANBUL'A TAŞINDI

Çocuklarının üniversiteyi kazanmasıyla birlikte İstanbul'a tayinini isteyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hülya Azimli İstanbul'da da birçok dostluk ve arkadaşlıklar edindi. 2005 yılında emekli olup, İstanbul'a yerleşen Azimli, şimdi Türkiye genelinde yardıma ihtiyacı olan çocuklara ulaşıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KARGOLARLA ULAŞIYOR

Sosyal paylaşım sitelerinden bilgi sahibi olduğu yardıma muhtaç çocukların ve Doğu'da eğitim gören öğrencilerin 'yardım meleği' haline gelen Azimli, çocukların giyecek, kırtasiye, ilaç gibi ihtiyaçlarını yerine getiriyor. Arkadaşlarının da desteğiyle kendisine gelen kıyafetleri ve kırtasiye malzemelerini tasnif eden Hülya Azimli, kargo aracılığıyla malzemeleri ihtiyacı olanlara ulaştırıyor.

"ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

Sabah'a konuşan Hülya Azimli "Çocuklarımızın sorunu çözüldükten sonra tüm sorunlar çözülür. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Türk insanının ne kadar yardımsever olduğunu tüm dünya bilir. Allah ömür verdiği sürece bu çalışmayı yapmak istiyorum. Çocuklar o yardım paketlerini alıp, bizi aradığında, duygularını dile getirdiklerinde çok mutlu oluyoruz"dedi.