USD: 1.7447
EUR: 2.3164

İstanbul 0°C

Ankara -5°C

İzmir 3°C

İsrail Reyiz’i hedef gösterdi

İsrail İçişleri Bakanı ise yayına bağlanıp Yılmaz’ın çalışanlarını İsrail’den çıkarmaya yönelik şantaj yapıp gözdağı verdi

10.03.2010 - 07:23

Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Amerika’da oylanan Ermeni tasarı ile ilgili Amerikalı Yahudilere karşı yaptığı açıklamalar nedeni ile İsrail Hükümetinin hedefine girdi.

İsrail medyası Yılmaz’ı hedef gösterdi. İsrail İçişleri Bakanı ise yayına bağlanıp Yılmaz’ın çalışanlarını İsrail’den çıkarmaya yönelik şantaj yapıp gözdağı verdi..

5 DAKİKA BİRİNCİ HABER OLARAK GÖSTERDİ
İsrail’de iş yapan tek Türk şirketinin de sahibi olan Ahmet Reyiz Yılmaz, Ermeni tasarısı ile ilgili eleştirdiği İsrail hükümetinin sessizliği ve Amerikalı Yahudilerin tasarının oylanmasına katkısı nedeni ile İsrail Devlet televizyonu tarafından dün gece 22:00 haberlerinde 5 dakika birinci haber olarak hedef gösterildi.

Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı John Biden‘in İran için yaptığı İsrail gezisi haberini bile geride bırakan Ahmet Reyiz Yılmaz’ın Ermeni Tasarısı açıklamaları İsrail devlet televizyonu Kanal İBA

Channel1’de birinci haber olarak Yılmaz’ı İsrail Hükümetinin hedefine oturttu.
Bunun üzerine İsrail İçişleri Bakanı televizyona bir açıklama yaparak şirketin çalışma izinlerinin iptal edilebileceğini ve Yılmaz’ın İsrail’deki çalışmalarının zorlaştırılacağını beyan etti. Gerekirse şirket çalışanlarının yurt dışı edileceğini de söyleyen İç İşleri Bakanı, Ahmet Reyiz Yılmaz’ın İsrail Büyükelçisinin geri yollanması gerektiğini ve tasarı hakkında söylediklerinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Televizyonda şirketin yaptığı projeler gösterilerek hedef haline getirilmesi ise gözden kaçmadı.

ERMENİ TASARISI
Yılmaz, Ermeni tasarısı konusunda hem Amerikan Büyükelçisinin hem de İsrail büyükelçisinin tasarı konusunda Türkiye lehine karar çıkana kadar ülkesine geri gönderilmesi gerektiğini söylemişti. Bu konuyu haberlerin birinci sırasına taşıyan İsrail İBA Channel1 televizyonu Yılmaz’ı İsrail Hükümetinin hedefine oturtarak Ahmet Reyiz Yılmaz’ın Türkiye’de MHP Genel Başkanlığı sürecinde yaptığı konuşma görüntüleri ile destekledi.

Konu ile ilgili Yılmaz: “Şaşkınım. Söylediklerimin İsrail’de,  Amerikan dışişleri Bakan Yardımcısı Biden ve Oscar’ı geride bırakması ne kadar haklı şeyler söylediğimi ortaya çıkarmıştır dedi.
Ahmet Reyiz: “Herkesin ülkesinin haklarını savunma hakkı var. Hiç kimse benim evlatlarıma soykırımcı damgası vuramaz. Hele bunu söyleyen Amerika’da bir Yahudi vekil ise durum daha da vahimdir. O zaman bu vekillere İsrail’in iyi bir tarih dersi vermesi gerekir.”
“Bu konunun İsrail televizyonunda haber olması ve benim İsrail’deki çalışanlarımı İsrail Hükümetinin hedefine koyulmasının sebebi İsrail Türkiye Büyükelçisidir. Bu tür yaptırımlar beni inandığım ve bildiğim doğruları söylemekten geri koyamaz.”

DENİZDE KUM DAHİ DEĞİL

“Bir İsrailli Yahudi’nin ülkesinin menfaatlerini koruma hakkı kadar Müslüman bütün hayatımın vazgeçilmezi de değildir. Fakat İsrail’in Türkiye’deki işleri ile bir mukayese edilirse, bizim işlerimiz denizde kum dahi değil. Bu ülkede 1100 tane İsrail ve Yahudi menşei şirketin iş yaptığı da İsrail Hükümeti tarafından unutulmamalıdır.”

Yorumlar

Tüm yorumlar »
Adınız soyadınız:

Gönder
Vazgeç ya da

Yükleniyor...
10 Şubat 2012 günün gazete manşetleri İstanbul'da patlama: 1 ölü - Video 34 bin kişiyle Kremlin kuşatması Bu illerde okullar tatil edildi Dünyanın en hafif deri ceketi Türkiye'de üretildi Bingöl'deki PKK operasyonunun detayları - İzle Kamer Genç'ten Cemil Çiçek'e ağır itham Canlı yayına çıkan köpek spikerin yüzünü ısırdı - Video Savcıyı vuran saldırgan böyle kaçtı - Video Flash Tv yok artık dedirtti - Video Hakan Şükür'e son çağrı Hız denemesi hüsranla sonuçlandı - İzle Arda Papa'nın huzuruna çıkıyor 3 kız kardeşin büyük dramı - Galeri Cavcav: Yeni federasyon başkanı karnından konuşmasın
İDO'nun bazı seferleri iptal 09:16
İDO'nun bazı seferleri iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

Aysal'dan Berbatov harekatı 09:16
Aysal'dan Berbatov harekatı

Yıldız sözünü tutmak isteyen Ünal Aysal, temmuzda serbest kalacak Berbatov'la şimdiden anlaşabilmek için harekete geçti.

Meteorolojiden kar yağışı uyarısı 09:15
Meteorolojiden kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için özellikle Doğu illeri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı.

Burak Özçivit'in mini etek krizi 09:09
Burak Özçivit'in mini etek krizi

IFV, Atıl Kutoğlu defilesine katılan Burak Özçivit sevgilisinin mini eteğini kollamaktan defileyi izleyemedi.

Arı soktu kadın oldu 09:09
Arı soktu kadın oldu

Arı sokması sonucu erkeklik hormonları azalan Ted Prince'i (40), kadın oldu.

Adana'da KCK operasyonu 09:05
Adana'da KCK operasyonu

Adana'da, KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Nuri Bilge Ceylan'ın acı günü 09:01
Nuri Bilge Ceylan'ın acı günü

Türk sinemasının usta yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın babası Mehmet Emin Ceylan, dün vefat etti.

Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri 12:04
Tolga Karel'den muhteşem ihanet - Galeri

Tolga Karel, hamile eşini aldatırken Süper Kulüp kameralarına yakalandı.

Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle 13:47
Yetenek Sizsiniz'de şaşırtan illüzyon - İzle

Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Sergen Yalçın'ın içinde yer aldığı illüzyon şovu, ekran başındakileri şaşırttı.

Kemal Burkay siyasete atılıyor 16:25
Kemal Burkay siyasete atılıyor

Kemal Burkay, hangi parti ile siyaset sahnesine çıkıyor?

Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi 11:36
Dilara Gönder canlı yayında gülme krizine girdi

Gazete manşetlerini okuyan Dilara Gönder'in canlı yayındaki zor anları.

Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle 10:31
Hilal Cebeci'den bol frikikli oryantal - İzle

Hilal Cebeci'den transparan gecelikle oryantal.

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle 11:57
Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - İzle

Muhteşem Yüzyıl'da haftalardır beklenen Mehmet Günsür, Şehzade Mustafa rolü ile izleyicisinin karşısına çıktı.

AK Parti'den gelen itiraz Sırrı Süreyya'yı kızdırdı 14:58
AK Parti'den gelen itiraz Sırrı Süreyya'yı kızdırdı

BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i çileden çıkartan itiraz..


31,491 kişi takip ediyor

Oyna kafanı dağıt!