Polonya'da kebapmatik yapıldı
İHA

Polonyalıların döner kebaba olan düşkünlüğünün her geçen gün artması yeni bir buluşu da beraberinde getirdi.

ET DÖNER DE VAR

Varşova Teknik Üniversitesi'nden mezun bir grup genç mühendis “Kebapmatik” yaptı. “Kebapmatik” tüketicilere et döner ve tavuk döner seçeneklerinin yanısıra acı ve karışık sos imkanı da sunuyor.

Polonya'da kebapmatik yapıldı

Polonya'da kebapmatik yapıldı VİDEO

NASIL KULLANILIYOR

Kullanımı son derece basit olan Kebapmatik’te önce menüden et döner ya da tavuk döner seçeneği seçiliyor, sonrasında acı ya da karışık sosa karar veriliyor. Yemek seçiminden sonra ödeme kartla yapılıyor ve 4 dakikalık bekleme süresi başlıyor.

Bu süreçte daha önce bir restoranda özel olarak hazırlanmış döner sandviçler makine içindeki buzdolabı kısmından alınarak fırın kısmına taşınıyor. Ancak bu sandviçler bilinen döner sandviçten biraz farklı hazırlanıyor, çünkü buzdolabında bekleme süresi içerisinde döner sandviçin içindeki salatanın suyunun döner ekmeğini yumuşatmaması gerekiyor.

Polonya'da kebapmatik yapıldı

Sandviçi buzdolabından fırın kısmına, oradan da servis kısmına taşıyan robotların sandviçi her seferinde aynı basınçla kavraması gerekiyor. Kebapmatik'te bulunan bir diğer önemli husus ise fırın kısmının mikrodalga fırından farklı çalışması.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)