Poroşenko: Putin telefonlarıma cevap vermiyor
İHA

AF

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Amerikan Fox News kanalında, Ukrayna ile Rusya arasında son yıllarda gerilen politikalara dair açıklamalarda bulundu.

Programda en çok Kerç krizi ile ilgili sorular alan Poroşenko’dan, ilginç bir açıklama geldi. İki ülke arasında gelişen Kerç Boğazı krizi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayıp diyalog kurmak istediğini söyleyen Poroşenko, daha önce Putin ile birçok kez görüştüğünü fakat bu krizden sonra Putin’in telefonlarına cevap vermediğini söyledi.

"KARADENİZ'DE GÜÇLER DENGESİ TAMAMEN YOK OLDU"

Poroşenko, televizyon programında Rusya’nın saldırı ihtimalinin bulunduğunu savunarak, "NATO gemilerinin Karadeniz’de varlığını artırmalıyız. Kırım’ın ilhak edilmesinin ardından, Karadeniz’de güçler dengesi tamamen yok oldu." dedi.

"PUTİN, KIRIM'I ROKET YERLEŞTİRMEK İÇİN KULLANIYOR"

Rusya’nın Karadeniz’de saldırgan tutumunu sürdürebileceğini belirten Ukraynalı lider, "Ukrayna gemilerine daha önce saldırdılar. İşte bu nedenle, NATO gemilerinin varlığı istikrarı sağlayacak. Putin, Kırım’ı roket yerleştirmek için kullanıyor. Kırım’da, Rusya Deniz Kuvvetleri'nin varlığı ciddi şekilde artırıldı. Bu durum çok önemli bir tehlike oluşturuyor ve bölgede istikrarsızlık oluşturuyor. Eğer uluslararası koalisyon yeteri kadar güçlü olursa, eğer etkili yaptırımlar devam ederse, sahip olduğumuz tüm bu baskı araçları işe yarar, Putin’le bu şekilde konuşmak sonuç verir." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)