Posta'nın skandal haberi: İlk kadın Başkan Clinton
ensonhaber.com

ABD'de Trump'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçiminin yankıları devam ederken çoğu zaman basın özgürlüğünü kalkan yapmaya çalışan Türk medyasının halini gözler önüne seren bir haber dikkat çekti.

POSTA'NIN SKANDAL HABERİ

Türkiye'nin çok satan gazetelerinden olarak bilinen Posta, Amerika'daki seçimlerle ilgili skandal bir habere imza attı.

Posta'nın skandal haberi: İlk kadın Başkan Clinton

8 KİŞİLİK KÖYDEN GELEN SONUCA GÖRE MANŞET ATTILAR

Skandal öyle büyüktü ki, seçim sonuçaları açıklanmaya henüz başlamış ve ilk gelen sonuçlar yalnızca 8 seçmenden oluşan bir köyün sonuçlarıydı. Buna göre 8 seçmenden 4'ü Clinton'a, 2'si Trump'a 2'si de bağımsızlara oy verdi.

Posta'yı yönetenler, işte ilk gelen bu sonuçlara bakarak koskoca bir gazeteyi ateşe atacak haberi yayınladılar.

AYRINTILARIYLA HABER YAPTILAR: CLİNTON BAŞKAN

Gazetenin birinci sayfasında oldukça geniş yer tutacak şekilde "CLİNTON BAŞKAN" haberi yayınlandı. Haberin devamı ise iç sayfalardaydı ve iç sayfada yaklaşık bir tam sayfa boyunda haberin ayrıntılarına yer verildi. Ayrıntılı haberde Clinton'un yıldızlardan tam destek aldığı, uzaydan oy kullanan astronota ve Trump'a yönelik protesto gösterilerine yer verildi.

TRUMP YARIŞTA HİÇ GERİYE DÜŞMEDİ

Yanlış şu ki, Trump oy sayımının başladığı ilk dakikalardan itibaren (O ilk köyü saymazsak) yarışı önde götürdü. Fark kimi zaman açıldı, kimi zaman kapandı ancak Trump liderliğini hiç kaybetmedi ve başkan oldu.

250 MİLYON SEÇMEN VAR, 8 KİŞİYE GÖRE HABER YAPTILAR

Posta, 250 milyonluk seçmene sahip koca Amerika'da, sadece 8 kişinin oyuna bakarak Clinton'u başkan ilan ederek, Türk medya tarihine geçecek bir habere imza attı.

Posta'nın skandal haberi: İlk kadın Başkan Clinton