Poyrazköy davası Anadolu adliyesine taşındı

Poyrazköy davası Anadolu adliyesine taşındı

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Poyrazköy davası Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

DAVA DOSYALARI SUÇ YERİNE GÖRE GÖNDERİLİYOR

6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Mahkemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile TMK'nın 10. Maddesi uyarınca görevlendirilen ağır ceza mahkemeleri kaldırıldı. Bunun üzerine yasa gereği ellerindeki dava dosyalarına bakamayacak mahkemeler, dava dosyalarını suç yerine göre göndermeye başladı.

DOSYA ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDA

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatlara ilişkin dava da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Mühimmatların, Beykoz'a bağlı Poyrazköy'de bulunması nedeniyle dosya, Anadolu Ağır Ceza Mahkemeleri'nin görev bölgesine giriyor. Bu nedenle dosya Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Poyrazköy dosyasına bundan sonra Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.

Öte yandan Askeri Casusluk davasında aldığı mahkumiyetler Yargıtay tarafından bozulan sanıklarla ilgili dosya ise İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.