Poyrazköy Davası'nda gelişme

Poyrazköy Davası'nda gelişme

"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası kapsamında tutuklu yargılanan Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer'in tutuklu kaldıkları süre ile Anayasa Mahkemesinin tutukluluk sürelerine ilişkin emsal kararları göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.Heyet, tahliye olan sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Sanıklar ve avukatlarına TÜBİTAK'tan gelen rapora karşı beyanda bulunmak üzere süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Nisan'a erteledi.

TUTUKLU SANIK KALMADI

Bu arada, mahkemenin tahliye kararını açıklamasının ardından, salonda bulunan sanıkların aileleri ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Tahliye kararıyla, davada tutuklu sanık kalmadı.

TÜBİTAK DİSKLE OYNANMIŞ DEMİŞTİ

Yüzlerce askerin hapis cezası aldığı Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarının temelini oluşturan 5 No'lu harddisk için TÜBİTAK geçtiğimiz günlerde "Tarih ve saatiyle oynanmış" raporu vermişti. "Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir" denilen rapor 20 Ocak 2014 tarihinde mahkemeye gönderilmişti.

Poyrazköy Davası'nda 5 sanık tahliye edildi - izle