Prandelli Galatasaray'dan servet gibi tazminat istedi

Prandelli Galatasaray servet gibi tazminat istedi

Milliyet'te yer alan habere göre; Duygun Yarsuvat yönetimi, görevden aldıkları Cesare Prandelli ile bir türlü tazminat konusunda orta yol bulamayınca işler daha da sarpa sardı. Taraflar arasında sözleşmenin feshine yönelik bir hukuk mücadelesi başlarken İtalyan teknik adamın avukatları FIFA ve sonrasında da CAS'a kadar gidecek bir mücadeleyi başlatmış durumda.

Prandelli'nin avukatlarının sarı-kırmızılı kulübe gönderdiği dilekçede 2 yıllık kontratında yer alan yıllık ücretlerinin yanı sıra sözleşmesinde yer alan bonusları da talep ettiği, kupa ve şampiyonluk primlerini de tümü kazanılmış gibi istediği ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde alınan hezimetlerle birlikte dibe demir atan ve son 2 yıldaki gibi gruptan çıkmak bir yana UEFA Avrupa Ligi'nde bile yola devam edemeyen sarı-kırmızılılar, Prandelli ile ipleri koparırken İtalyan hoca ise Avrupa kupalarındaki bonusları hariç tüm maddelerden yararlanmak istiyor.

PRANDELLİ 21 MİLYON TL İSTİYOR

Yıllık 2 milyon 295 bin Euro'ya anlaşan Prandelli, 2 yıllık parasını isterken, Süper Lig'i kazanması durumunda alacağı 1 milyon dolarlık primi de iki sezon ligi kazanmış gibi talep ediyor. Aynı durum Türkiye Kupası'nda da geçerli. Ziraat Türkiye Kupası'nda zafere ulaşılması halinde alacağı 500 bin dolarlık bonusu da 2 sezon üzerinden isteyen Prandelli, G.Saray'dan toplam 9 milyon dolar talep ederken bu rakam Türk Lirası'na çevrildiğinde ise 21 milyon TL gibi astronomik bir bedel ortaya çıkıyor.

Taraflar arasında görüşmeler sürerken sürecin daha da uzaması halinde FIFA ve CAS'ın kararının G.Saray aleyhinde sonuçlanması ihtimali de doğdu. Daha önceki örneklerden de yola çıkarak sarı-kırmızılıların davayı kaybetmesi ihtimali her geçen gün artarken İtalyan hocaya Cimbom'un önerisi ise bu sezon kalan alacaklarının ödenerek sulh yoluna gidilmesi.