Prandelli resmi siteden açıkladı: Aysal sözünü tutmadı

Prandelli resmi siteden açıkladı: Aysal sözünü tutmadı

Galatasaray'ın İtalyan teknik adamı Cesare Prandelli, sarı kırmızılı ekipte yaşadığı süreci resmi internet sitesine anlattı.

İşte o açıklama;

"Cumartesi günkü mağlubiyetten ve yaşanan tüm olayların ardından, bazı konulara açıklık getirmek istiyorum.

Öncelikle herhangi bir sorumluluktan kaçmadığımı, tüm yapıcı eleştirileri kabul ettiğimi ve buraya bu önemli hedef için geldiğimi tekrardan söylemek isterim.

"ÜÇ KULÜP KONTROLÜMDE OLACAKTI"

Eski başkanımız beni çok önemli ve yenilikçi bir proje ile ikna etti. Bu projeye göre; Avrupa'da, biri İtalya'dan, biri Almanya'dan ve biri İngiltere'den olmak üzere, üç kulüp satın alınacak ve bu kulüpler, Galatasaray ile birlikte benim kontrolümde olacaktı.

Benim idealimdeki kadroda 20 oyuncu ile birlikte altyapıdan dört oyuncu daha vardı. Böylece kadronun kalitesini arttırarak geçtiğimiz sezon yaşanan istikrarsızlığın önüne geçmeyi planlıyorduk.

"EN AZ İKİSİNİ İSTİYORDUK"

Göreve başladıktan sonra Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell ve Song gibi oyuncuların transferi için iletişime geçmiştik. Ve bu isimlerden en az ikisini kadromuza katmak istiyorduk. İmzayı attıktan 20 gün sonra ise bunun tam tersine Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Hanım, samimi bir şekilde, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti.

Başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek başka isimler önermeye devam etti.

Sonrasında yaşananları biliyorsunuz.

Biz durumu kabul ederek kollarımızı sıvadık, elimizdeki takımdan maksimumu almak için çalışmaya devam ettik.

"KOLAY OLMAYACAĞINI ANLADIK"

Tekrar hatırlatmak istiyorum, 32 kişilik bir oyuncu kadrosuyla antrenman yapıyoruz. Biz oyuncu almasak da, kadromuzdan oyuncu da göndermedik. Bu kadar geniş bir gruba sahipken zorlukların ne olduğunu anlamak pek zor değil. Sonrasında Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi başladı, kolay olmayacağını hemen anladık; ama demoralize olmadık.

Başkan ise ilk olarak oyunumuzun kalitesini eleştirdi, daha sonra da fazla bir açıklama yapmadan istifa etti.

Yeni yönetim, açık fikirler ve güçlü bir iradeyle bu zor durumu bir önceki yönetimden miras aldı. Ve şu an bu durumu düzeltebilmek için çok çalışıyorlar. Şimdiden, biri kendi aramızda, diğeri ise futbolcuların da katılımıyla olmak üzere, herkesin kendi sorumluluklarını alması yönünde, iki de toplantı yaptık.
Burada bir şey söylemem gerekiyor.

"PARA KAZANMAYA GELMEDİM"

Benim sözleşmem hiçbir şarta bağlı değil. Bilakis, ben buraya kazanmak için geldim. Para kazanmaya değil.

Benim geçmişim çok açık ve nettir. Her zaman kendi sorumluluklarımı almışımdır ve karşılığında hiçbir şey beklememişimdir. Ben burada tarihi başarıyı elde edebilmek için çok çalışıyorum, şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ve bunu başarabileceğimize hâlâ inanıyorum.

Cesare Prandelli
Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü