İstanbul 17°C
Ankara 13°C
İzmir 17°C

Uludere bombardımanından 36 gün sonra Kuzey Irak'a hava harekâtı düzenlendi. ABD'nin İncirlik'te Türkiye için bıraktığı insansız hava aracı Predator'un Zap bölgesinde bulduğu hedefler, uçaklar tarafından imha edildi.
Türk Hava Kuvvetleri, 29 Aralık'ta Şırnak Uludere'de terörist zannederek kaçakçılık yapan 34 vatandaşın bombalanmasından sonra Kuzey Irak'taki PKK unsurlarına yönelik ara verdiği hava operasyonlarına dün yeniden başladı. Uludere olayının üzerinden 36 gün geçtikten sonra yapılan operasyonda Zap bölgesinde PKK'ya ait üç barınak vurularak imha edildi. Irak'tan çekilen ABD'nin Türkiye'ye bıraktığı ve Irak'ın kuzeyini gözetlemek için İncirlik'e konuşlandırdığı 4 insansız hava aracı predator'dan birisi, keşif uçuşunda Zap bölgesinde hareketlilik tespit etti.
Yapılan analizler sonucu terör örgütünün bölgedeki yoğun kış şartlarından korunmak için 3 ayrı yerde barınak kurduğu belirlendi. Diyarbakır'daki 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden havalanan uçaklar, nokta atışı yaparak lazer güdümlü bombalarla barınakları imha etti. Barınaklara sığınmış teröristler de kaçamadan etkisiz hale geldi.
Genelkurmay Başkanlığı, operasyonla ilgili açıklamayı dün akşam yaptı: "Irak'ın kuzeyinde yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, Zap bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait üç adet hedef (barınak), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından etkili olarak vurulmuştur."
Transferde hareketli günler geçiren Galatasaray’da rota Anderlechtli 'Matias Suarez’e döndü.
Amerikalı şarkıcının Endonezya'da vereceği konserin iptal edildiği bildirildi.
İsveç'i temsileden şarkıcı, yaşadığı heyecanı anlattı.
Türkmenistan'da yakıt indirimi yapmayan Petrolgaz Bakanı koltuğundan oldu
Sanatçının Lefkoşa'da verdiği konser, sahneye pet şişe atılması yüzünden iptal edildi.
Beyaz Saray, Suriye'de en az 32'si çocuk 90'dan fazla kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı.
Çeşitli ülkelerden öğrencilerin katıldığı Uluslararası Türkçe Derneği Olimpiyatları'nda elemeler başladı.
Başbakan Yardımcısı Babacan'ın kayınçosu 28 bin dolar maaşla Tanıtım Ajansı'nda işe başladı..
Kayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamada 2 polis memuru şehit düştü.
'Oğlum Bak Git' videosunda belediye çalışanının saldırısına uğrayan çocuk konuştu.
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi. 1 polis şehit oldu.
Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.
Bulut: 'Bütün hayatım boyunca ekonomi çalışmalarımda geldiğim bir nokta var; bunu şerefimle söylüyorum, Faiz haramdır'
Yorumlar
Tüm yorumlar »Gönder