Premier Lig'in yayın ihalesi yapıldı

Premier Lig'in yayın ihalesi yapıldı

İngiltere Premier Lig'de gelecek 3 sezon için yayın hakları Sky Sports ve BT Sport kanallarına satıldı.

Bu kuruluşların, 2016 ile 2019 yılları arasında Premier Lig'in yayın hakları için ödeyeceği para tam 5 milyar 136 milyon Pound olarak bildirildi.

TOPLAM 168 MAÇ

Sezon boyunca oynanacak toplam 168 karşılaşmanın yayın hakkını kapsayan ihale yedi farklı paket bulunuyor. A, C, D, E ve G paketlerine sahip olan Sky Sports, 126 müsabakayı canlı yayınlarla futbolseverlerle buluşturacak. B ve F paketlerinin sahibi BT Sport ise 42 mücadeleyi ekranlara getirecek.

1 MAÇIN ORTALAMA DEĞERİ 10.2 MİLYON STERLİN

Yeni sözleşmeyle İngiliz futbolunun yayıncı kuruluştan elde edeceği gelir, öncekine oranla yüzde 70 artmış olacak. İki yayıncı kuruluşun maçları ortak yayınlaması nedeniyle daha fazla karşılaşma canlı olarak gösterilebilecek ve ortalama bir lig maçının yayın değeri 10.2 milyon Sterlin'i bulacak.

İngiltere Premier Lig Başkanı Richard Scudamore, deniz aşırı ülkelerde yayın yapacak kanallarla henüz anlaşma yapılmadığını ve bu nedenle elde edecekleri yayıncı kuruluş gelirinin daha da artacağını vurguladı.

"BURNLEY AJAX'TAN DAHA ÇOK KAZANACAK"

Scudamore, bu anlaşmayla ligin marka değerinin önemli ölçüde büyüdüğünü belirterek, "Burnley takımı, Ajax'tan daha iyi bir ekonomik yapıya sahip olacak. Bu durum herhalde ligimizin kalitesini ortaya koyuyor" diye konuştu. Öte yandan anlaşma ilk defa Cuma akşamı oynanacak maçları da kapsayacak.

SÜPER LİG'İN DEĞERİ

Süper Lig maçlarının yayın haklarını 2001 yılından bu yana elinde bulunduran Digiturk, 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını satın almıştı. Türk futbolunun en büyük yatırımcısı Digiturk, yılda 450 milyon dolarlık yayın hakları bedeli ile birlikte futbol kulüplerine aktarıyor.