Prens Selman, Çin Seddi'ni gezdi
İHA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Asya turu kapsamında Pakistan ve Hindistan’ın ardından Asya turunun son durağı olan Çin’de temaslarda bulundu.

KAŞIKÇI'NIN ÖLÜMÜNDEN 5 AY SONRA

Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng ile bir araya gelen Selman, ziyareti kapsamında Çin Seddi’ni ziyaret etti. Heyeti ile Çin Seddi’ni gezen Prens Selman, fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.  Selman'ın Asya turu, sorumlu tutulduğu ve hakkındaki iddiaları reddettiği Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünden 5 ay sonra gerçekleşmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ÇİN DEVLET BAŞKANI YAKIN DAVRANMIŞTI

Veliaht Prens, Arjantin’de gerçekleştirilen G20 Zirvesi’ne katılmış, birçok lider Selman ile aynı kareye girmeye çekinirken Çin Devlet Başkanı Xi Jinping sıcak tavırlarda bulunmuştu.

Prens Selman, Çin Seddi'ni gezdi

"ÇİN YATIRIM İÇİN HARİKA BİR YER"

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, Veliaht Prens Selman’ın ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkileri, yeni bir zirveye yükselteceğini söyledi. Falih, “Çin, teknolojisi, kapasitesi ve ihracatı ile merdivenleri hızla tırmanıyor. Büyük yatırımlar yeni başlıyor. Çin, yatırım için harika bir yer." ifadelerini kullandı.

Prens Selman, Çin Seddi'ni gezdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)