Prof. Şengör: Türkiye en gayri medeni ülkelerden biri
ensonhaber.com

Organ bağışı karşıtı sözler söylediği için tepki çeken Prof. Dr. Celal Şengör, sözlerine açıklık getirmek isterken yine skandal açıklamalarda bulundu.

"HER İNSANI KUTSAL ADDEDİYORUZ"

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Şengör, sözlerinin tamamının dinlendiğinde organ bağışı karşıtlığını içermediğini belirtti. "Ben organ bağışına taraftarım, çok hoş bir şey, buna mukabil cesetlerin gömülmesi aptalca bir şey." diyen Şengör, "Benim vüducum, parazit halinde yaşayan bir insana verilmesindense araştırma için kullanılması daha doğru olur. Biz her insanı kutsal addediyoruz, ben öyle addetmiyorum kardeşim." diye konuştu.

"ELİN DANGALAĞINI YAŞATMAKTANSA BİLİMSEL ARAŞTIRMA DAHA ÖNEMLİ"

Şöngör, "Ben, bir organımı Stalin'e vermek istemem, herif 20 milyon adam öldürmüş." ifadelerini de kullanırken, eşine "Öldüğümde vücudumu araştırma kurumuna hediye edin, istedikleri gibi kullansınlar." dediğini de belirtti. "Elin dangalağını yaşatmanın anlamı yok." sözlerini yineleyen Şengör, "Sadece kendimden bahsediyordum. Elin dangalağını yaşatmaktansa bilimsel araştırma daha önemlidir." diye konuştu.

Prof. Şengör: Türkiye en gayrı medeni ülkelerden biri VİDEO

"TÜRKİYE EN İLKEL ÜLKELERDEN BİRİ"

Sözlerinin medya tarafından çarptıldığına değinen Şengör, "Kızmıyorum, sokakta yürürken köpek gelip sizi ısırsa ne yapabilirsiniz? Türkiye, benim gördüğüm en ilkel, üst düzey cehalet düzeyinde, en gayri medeni ülkelerden biri." dedi.

"TÜRKİYE AFGANİSTAN'DIR"

Şengör ayrıca, "Türkiye'de bikini giyilmesi, Mercedes'e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan'dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, bin senedir adam gibi eğitim yok." ifadelerini kullandı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO