Putin askeri savaş robotunu inceledi

putin

Rusya'da Mühendislik ve Araştırma Merkezi araştırma enstitüsü askeri savaş robotu tasarladı.

PUTİN'E ÖZEL ŞOV

Askeri amaçlı tasarlanan robot Putin tarafından incelendi. Mühendisleri tarafından yönlendirilen üstün teknolojilere sahip robot, Putin için kısa bir şova imza attı.

ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ

Engebeli arazilerde ATV üzerinde ilerleyebilen robot, üstün özelliklere sahip. Android işletim sistemine sahip robot, savaş alanlarında yardım sağlamak ve ilk yardımda bulunmak için tasarlandı.

Putin askeri savaş robotunu inceledi - İZLE

Putin askeri savaş robotunu inceledi

ÜZERİNDEKİ SENSÖRLERLE YÖNETİLECEK

Robotun ATV'yi rahat bir şekilde kullanması, savaş alanlarında yaygın şekilde kullanılmasına imkan verecek gibi gözüküyor. Robotun üzerinde bulunan sensörler ATV'yi rahatça kullanmasına olanak sağlıyor.

Putin askeri savaş robotunu inceledi

RUSYA'NIN ASKERİ HARCAMALARI

Askeri Sanayi Komisyonu’nda konuşan Rus lider, Almanya eski Şansölyesi Otto von Bismarck’ın (1871-1890) “niyetler değil, potansiyeller önemli” sözünü hatırlatan Putin, potansiyellerin arttığını, ABD ve diğer NATO ülkelerinin Rusya’nın yaptığı askeri harcamalardan çok daha fazlasını yaptığına işaret etti.

Putin askeri savaş robotunu inceledi

ASKERİ HARCAMALAR 98 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce yaptığı değerlendirmede ABD’nin 600 milyar doların üzerinde askeri harcaması olduğunu, Rusya’nın 2015’de 68 milyar dolar olan askeri bütçesinin 2016’de 98 milyar dolar çıkarılmasını planladıklarını ifade etmişti.

Putin askeri savaş robotunu inceledi