Putin: Silahlanma yarışına ilgi duymuyoruz
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Sırbistan'a yapacağı ziyaret öncesi  Rusya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"ABD'NİN YAPTIKLARINA GÖZÜMÜZÜ KAPATAMAYIZ"

Putin son dönemde ABD ile yaşadıkları gerginliğe de dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı, “Elbette biz, ABD’nin doğrudan güvenliğimiz için tehdit arz eden füze konuşlandırmalarına, göz kapama niyetinde değiliz. Etkili karşı tedbirler almak zorunda olacağız. Ancak Rusya, sorumluluk ve sağduyu sahibi bir ülke olarak, yeni silahlanma yarışına ilgi duymuyor.” diye konuştu.

Putin: Silahlanma yarışına ilgi duymuyoruz

"DEVLETLERARASI DİYALOG ÇAĞRISI YAPIYORUZ"

Putin, “Batı mevkidaşlarımızı şantaj, tehdit ve provokasyon yöntemlerinden vazgeçmeye, uluslararası hukuka saygı göstermeye ve Birleşmiş Milletler Anlaşması’nda yazılı ilkeler temelinde devletlerarası diyalog kurmaya çağırıyoruz. Barışın korunması, küresel ve bölgesel güvenlik ve istikrarın güçlenmesi tam da bunda yatıyor.” ifadelerini kullandı.

Putin: Silahlanma yarışına ilgi duymuyoruz

"NATO'NUN STRATEJİSİ HATALI VE YIKICI"

Ayrıca NATO'nun genişleme politikasını da yanlış bulan Putin, "Daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi, NATO’nun genişleme politikasını soğuk savaş kalıntısı, hatalı ve yıkıcı strateji olarak görüyoruz. Ancak bununla, sadece yeniden Avrupa kıtasında sınır çizgiler çiziyorlar, güvenliğin bölünmezliği ilkesini kaba biçimde bozuyorlar. Tüm bunlar, sonuç olarak Avrupa’da istikrarın güçlenmesine değil, güvenin azalmasına ve gerilimin artmasına yol açıyor.” dedi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO