Rafsancani: İslam ülkeleri Kur'an'da yeniden birleşmeli

haşimi rafsancani

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani, "Etnik, dini ve iç meseleler İslam ülkelerini meşgul etmekte. İslam ülkeleri ortak bir politikayı takip etmedikleri sürece İsrail rejimi Filistin halkına yönelik zulüm ve baskı yapmaya cesaret veriyor" dedi.

"İSLAM ÜLKELERİ BİRİNCİ GÜÇ OLABİLİRDİ"

İran resmi ajansı İRNA’nın haberine göre Rafsancani, Tahran'da Katar Yargı Başkanı Ali Bin Fetis'yle yaptığı görüşmede, İslam ülkelerini başta Gazze olmak üzere Filistin halkına daha fazla destek olmaları gerektiğine değinerek, "İslam ülkeleri bir milyar 700 milyon nüfusa sahip, yaklaşık 60 ülkeden oluşan bu ülkeler, çeşitli enerji kaynaklarıyla bölgede ve uluslararası alanlarda birinci güç olabilirdik" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLAR BİRLİK İÇİN KUR'AN'A UYMALI"

İslam birlikteliğinin önündeki en büyük engellerden birinin de mezhep faktörü olduğuna işaret eden Rafsancani, "İslam dünyasının kendi içindeki bölünmüşlüğüne son vermek için kutsal Kur'an'a uymalıyız çünkü mezhep farklılıkları, Sünni ve Şii Müslümanları birbirine düşürmüş, Müslümanlar arasında mezhep farklılığı bir çatışmaya sebep olmuştur" diye konuştu.

"SAHABEYE LANET EDEREK HATA YAPTIK"

Daha önce de Kur'an-ı Kerim'in "Birbirinizle çekişmeyin, yoksa gücünüz gider" (Enfal Suresi 46.) ayetine işaret eden Rafsancani, öz eleştiride bulunarak, "Biz Şiiler, bu uyarıyı görmezden gelerek, ikinci Halife Ömer başta olmak üzere sahabeye lanetle Şii-Sünni ihtilaflarını arttırdık. Hatta bazıları bu törenleri ibadet maksadıyla yerine getirir oldu" şeklinde konuşmuştu.