Rahat hırsızlar ayakkabıları inceleyerek çaldı
İHA

Eyüpsultan’ın Yeşilpınar Mahallesi’nde 4 katlı bir binaya dadanan ayakkabı hırsızları, bina sakinlerini deyim yerindeyse canından bezdirdi. Son 5 ayda ikinci kez aynı apartmana giren hırsızların rahatlık seviyesi, bu kadarına da pes dedirtti.

KATLARI TEK TEK DOLAŞIYORLAR

5 ay önce bina içerisindeki kameraları görmesine rağmen önce katları tek tek dolaşan ayakkabı hırsızı, daha sonra eşofmanının içerisine ayakkabıları doldurarak, güvenlik kameralarına poz verip binadan kaçtı. Önceki gün yaşanan olayda ise ayakkabı hırsızı, piyasa değeri yüksek olan spor ayakkabıları teker teker bakıp inceledikten sonra çalarak, apartmandan koşar vaziyette ayrıldı.

Alışveriş yapar gibi seçtikleri ayakkabıları çaldılar İZLE

GÜVENLİK SİSTEMİ TAKILDI

Vatandaşları isyan ettiren her iki olay sonrası binada yaşayan bazı vatandaşların, endişe ederek güvenlik sistemi taktırdığı öğrenildi. Ayakkabıların hala borçlarını ödediğini belirten başka bir vatandaş ise yetkililerden, bu tip olayların sonlandırılması için yardım beklediğini belirtti.

"BİR TEK EL SALLAMADIKLARI KALIYOR"

Binanın her yerinde kamera sistemi olmasına rağmen hırsızların rahat tavırlarla gelip ayakkabıları çaldığını belirten mağdur bir vatandaş, “Kaliteli ayakkabılarımızın olduğunu bilen hırsızlar, anladığım kadarıyla keşif yapıyorlar ve bilinçli şekilde apartmana giriyorlar. Binada kamera kayıt sistemi mevcut, her katta kamera var dışarıda 2 tane kamera var, bunları görmelerine rağmen bir tek el sallamadıkları kalıyor.” dedi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)