Ramazan Kadirov kimdir

ramazan-kadirov5

Çeçenya Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkhanov'un ölümünden sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in desteği ile Çeçenya Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur.

Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer almıştır.

Ramazan Kadirov kimdir

Ramazan Kadirov kimdir

Bu ve bu tür davranışlarından dolayı ona, 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanlığı Madalyası verilmiştir.

Kadirov evli ve beş çocuk babasıdır.

HALKI "İŞKENCECİ RUSYA KUKLASI" DİYOR

2007 yılında yeniden 4 seneliğine Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti başkanı olarak seçilmiştir. Seçim öncesinde verdiği en önemli vaadi başkanlık döneminde Çeçenistan'ın imarı için çalışacağı olmuştur. Ayrıca Rusya'nın kuklası olduğu iddia edilen Kadirov, halkını, tek-parti diktatörlüğü altında yönetmektedir. Kadirov, Çeçenistan halkı tarafından özellikle direnişçiler ve ailelerine yaptığı işkencelerle anılmaktadır.

Ramazan Kadirov kimdir

Başkanlığa seçilmesinin ikinci senesinde başkent Grozny şehrinde 20, 30 ve 40 katlı binalar inşaatı için start vermiştir. Aynı zamanda yol ve altyapı için de çalışmalar devam etmektedir.

2008 yılında Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de Türkiye'den gelen ustalara Kafkasya'nın en büyük camisi olan ve Sultanahmet Camisi'nin bir kopyası olan Kadirov Camisini inşa ettirmiştir.

Ramazan Kadirov kimdir

Bu ve benzeri çalışmalarla Çeçenistan'da savaşın bittiği ve her hangi bir sorun kalmadığı imajını oluşturmaya çalışmaktadır. Direnişe yakın kaynaklar ise Kadirov'un evine 29 Ağustos 2010 tarihinde kapsamlı bir operasyon yapıldığını belirtmişlerdir.

Ramazan Kadirov kimdir

Ramazan Kadirov kimdir