Ramazan kolisi dolandırıcısı yakalandı
DHA

1

İddiaya göre, kendisini iş adamı olarak tanıtan Uğur Y., ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını söyleyerek bir gıda firmasına 1100 adet  ramazan kolisi hazırlattı.

Ramazan kolileri karşılığında 180 bin lira değerinde 2 çek vererek kolileri teslim aldı. Uğur Y.'daha sonra aldığı kolileri çeşitli marketlere düşük fiyatla olarak sattı.

Gıda firmasının sahipleri çeklerin karşılıksız çıkması üzerine Uğur Y.'den şikayetçi oldu.

EV SATMAK İÇİN 40 BİN LİRA DA KAPORA TOPLAMIŞ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili yaptığı çalışmalarda Uğur Y.'nin yakalanması için çalışma yaptığı sırada Eyüp'te bir emlakçı dükkanı açarak satmak için gösterdiği bir daireden de yaklaşık 40 bin lira kapora aldıktan sonra izini kaybettirdiğini ortaya çıkardı.

3 KİŞİ YAKALANDI

Polis ekipleri 31 Temmuz'da yaptığı operasyonda Uğur Y.'ye yardım ettiği belirlenen Yılmaz K. ve Mehmet Selim B. ile Uğur Y.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Uğur Y. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Yılmaz K. ve Mehmet Selim B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)