Rasim Ozan Kütahyalı Amerika'da gözaltına alındı

Rasim Ozan Kütahyalı Amerika'da gözaltına alındı

Gülen hareketine ait Niagara Fondation'ın düzenlediği etkinlikler için Chicago'ya giden Rasim Ozan Kütahyalı, gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'den bir grup gazeteci etkinlik için Chicago'ya gitti. Gazeteciler arasında yer alan Orhan Miroğlu, Star'da bugün Rasim Ozan'ın nasıl gözaltına alındığını yazdı.

"GULEN MOVEMENT"

Miroğlu yazısında, grupta yer alan gazetecilerden Rasim Ozan Kütahyalı'nın havaalanında iner inmez gözaltına alındığı ayrıntısını da aktardı.

İşte Miroğlu'nun o satırları:

''Chicago havaalanına beşte indik, ancak üç saatte çıkabildik. Beraber olduğumuz Rasim Ozan Kütahyalı vaktiyle Pakistan'a gitmiş, aldılar Rasim'i ve epey tuttular. Rasim belki bütün dünyada artık epey tanınan bir liberal olduğunu filan düşünüyordu, ama nafile, Amerikalılar'a liberal bir aydın olduğunu anlatabilmek için epey ter döktü. Amerikalılar'ın yine de hakkını yemeyelim. Fethullah Gülen hareketini iyi biliyorlar. Pasaport kontrolünde ziyaretin sebebi sorulduğunda, 'Kültürel amaçlı bir takım etkinliklere katılmak diye cevap verince, polis memuru "Gulen Movement" diye pekiştirdi.''

* Gulen Movement: Gülen hareketi