Rekortmen yüzücü Şahika Ercümen köpekbalığıyla yüzdü

sahikaercumen

Yeni rekor denemesine hazırlanan yüzücü Şahika Ercümen, Bayrampaşa' da bulunan Turkuazoo Akvaryum'da basın toplantısı düzenledi.

AKDENİZ FOKLARI İÇİN GERÇEKLEŞTİRECEK

Sualtı Hekimi Prof. Dr. Şamil Aktaş ve Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan da Ercümen'e eşlik etti. Önceki rekor denemelerinde göstermiş olduğu sosyal sorumluluk temasını bu dalışında da gösterecek olan Ercümen, bu kez dalışını nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları için gerçekleştirecek.

"KAŞ'A GİDECEĞİZ"

Rekor dalış öncesi Kaş'ta kampa girecek olan Şahika Ercümen , “İlk dalış rekorumuzda Avusturya'da buzun altında bir dalış yapmıştık. Erkekler dünya rekorunu geçmiştik. Sonrasında 70 metreye dalış yaptık ve Amerikalı sporcunun rekorunu geçmiş bulunduk. Daha sonra Van Gölü'nde bir dalış yaptık. O da yüksek irtifada yapılan sıra dışı dalışlardan bir tanesiydi. Şu anda ise İtalyan dalgıca ait olan 81 metrelik rekoru kırmak için hazırlandık. Buradan sonra Kaş'a gideceğiz” dedi. Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, daha sonra köpekbalıkları ve vatozlarla dolu akvaryumda antrenman yaptı.

Rekortmen yüzücü Şahika Ercümen köpekbalığıyla yüzdü

Rekortmen yüzücü Şahika Ercümen köpekbalığıyla yüzdü