Renault 15 bin aracını geri çağırıyor
CHA

renault

Fransa Çevre, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal, teknik komisyonun incelemesinden sonra şirketin 15 bin aracını motorların yeniden düzenlenmesi için geri çağıracağını duyurdu.

MOTOR DÜZENLEMELERİ YAPILACAK

RTL Radyosu'na konuşan Fransız Bakan, yapılan karbondioksit (CO2) ve azot oksit (NOx) testinin, Renault tarafından verilen değerlerinin gerçekle uyuşmadığını gösterdiğine vurgu yaptı. Bu nedenle Renault'un, 15 bin aracını satıştan önce motor düzenlemeleri için geri çağıracağı kaydedildi.

Royal yaptığı açıklamada, ''Renault, bütün iklim şartlarında filitre sisteminin çalıştığını doğrulatmak ve doğru şekilde ayarlamak için 15 bin aracını geri çağıracağını taahhüt etti.'' ifadelerini kullandı.

YARIM GÜNDE TAMİR EDİLECEK

Yeni piyasaya sürülen araçların standartları karşılaması gerektiğine dikkat çeken Segolene Royal, motorun standartlara göre doğru şekilde ayarlanmasının yarım gün alacağını aktardı. Standartları aşan başka markaların olduğunu da aktaran Fransız Bakan, bu şirketlerin yöneticilerinin de komisyonda ifade vereceğini kaydetti. Bakan, marka isimleri ile ilgili ise bilgi vermedi.

Pazartesi günü bağımsız bir teknik komisyon tarafından yapılan incelemede, şirketin emisyon değerlerinin normalin üzerinde olduğu aktarılmıştı. Fransız otomobil üreticisi Renault araçlarındaki emisyon değerlerini düşürmek için çalışma yapacağı konusunda Fransız hükümetine söz vermişti.

Fransız hükümeti, geçen yıl patlak veren Volkswagen skandalı sonrası Fransız şirketleri için teknik komisyon kurulmasına karar vermişti. Yapılan incelemelerde de Renault araçlarında karbondioksit ve azot oksit değerlerinin standartların üzerinde olduğu ortaya çıkmıştı. Geçen hafta da emisyon ölçümlerine hile karıştırıldığı yönünde açılan soruşturma kapsamında Renault’un Fransa’daki bazı tesislerine baskın yapılmış, bazı çalışanların bilgisayarlarına da el konulmuştu.