Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

Anayasa hukuku, ceza hukuku, insan hakları, temel hak ve hürriyetler konularında çalışmaları bulunan Reşat Petek’in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı raflarda yerini aldı.

FETÖ elebaşısı terörist başı Fetullah Gülen’in Türk Silahlı Kuvvetleri içine yerleştiği askerlere emir vermesiyle Türkiye kâbus gibi bir gece yaşadı. Cuntacı askerlerin Türkiye tarihine yeni bir darbe yazmak istemeleri halkın veraseti ve gücü sayesinde bozguna uğratıldı. Halkın sokağa çıkmasını hesaba katamayan darbeciler emellerine ulaşamadılar.

Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

DARBEYE GEÇİT YOK

Vatandaşların tankını, tüfeğini, silahını halka karşı kullanmaktan imtina etmeyen cuntacılar gözü dönmüş şekilde insanların üzerine ateş açtılar, tanklarla arabaların üstünden geçtiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, (TBMM) Emniyet Genel Müdürlüğü’nü bombaladılar. Halkın meclisini bombalayarak milli iradeyi hiçe saydılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanları sokağa çağırarak yekvücut olarak darbecilere karşı dik durdular, demokrasiden, insan haklarından taviz vermediler. Halk, o karanlık gecede demokrasiye ve ülkesine sahip çıkarak, Türkiye tarihine yeni bir darbenin yazılmasına dur dediler.

Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

KISA DARBELER TARİHİ

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı darbelerden dolayı canı çok yanmıştır. 27 Mayıs 1960 Darbesi, 12 Eylül 1980 Darbesi, 12 Mart 1972 Muhtırası, 28 Şubat 1997 Postmodern Darbesi ve 27 Nisan 2007 E-Muhtırasını sayabiliriz. Demokrasilere her zaman balyoz gibi inen darbeler sadece ülke yönetimi değil, o ülkede yaşayan insanlar için de büyük sorun teşkil etmektedir.

Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

CEMAAT ADI ALTINDA KİRLİ EMELLER

Reşat Petek, bu kanlı geceyi kitaplaştırarak gelecek nesillerin faydalanması için güzel bir çalışma yapmış. Fetullah Gülen’in aile köklerinden başlayan Petek, kirli yapının iç yüzünü ortaya koyuyor. Devletin bütün kurumlarına ahtapot gibi uzanan FETÖ, din kisvesi altında insanların manevi duygularıyla oynayarak destek bulmaya çalıştı. 15 Temmuz’da gerçek yüzü ortaya çıkan terörist Fetullah Gülen şimdi kaçacak delik arıyor.

Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

GÜLEN’İN AİLE KÖKLERİ

Fetullah Gülen’in bir plan ve amaç doğrultusunda Türk halkına ve dünyaya “barış insanı”, “vizyoner din adamı” , “dinler arası diyalog elçisi” olarak sunulmaya çalışıldığı yıllarda kendi dilinden hayatını anlattığı bir kitap yayınlanmış ama ne hikmetse bu kitap bir süre sonra yine Gülen ve cemaati tarafından piyasadan tek tek toplanıp imha edilmiş, kitapta bazı revizyonlar yapılarak yeniden yayınlanmıştı. Gülen “Küçük Dünyam” adlı bu kitapta ailesinin kökenleri hakkında bilgiler vermiş, kendi yaşamının önemli satır başlarını paylaştığını belirten Petek; “Erzurum’un Pasinler İlçesi korucuk Köyü’nde 27 Nisan 1941’de doğan Fetullah Gülen’in dedeleri Erzuruma’a daha sonradan gelip yerleşmişler. Ataları Bitlis Ahlat’ta yaşayan Gülen’in büyük dedesi Erzurum’a göçmüştü.”

Reşat Petek, Fetullah Gülen’in Küçük Dünyam kitabını kaynak göstererek konuyu biraz daha açıyor.

Gülen, “Küçük Dünyam” kitabından bunu şöyle açıklıyor:

“Bizim sülale bir namus meselesi yüzünden karşı tarafla silahlı çatışmaya girer. Halil Dede’min kız kardeşi kaçırılmıştır. Vuruşma esnasında karşı taraftan biri ölür ve devlet meseleye el koyar. Halil Dedem çok suçlu görülmez sadece sürgün edilir. Önce Hasankale’ye sonra da Korucuk Köyü’ne yerleşir.”

Reşat Petek'in 15 Temmuz İhanet ve Direniş kitabı

BELGELERLE FETULLAH GÜLEN

Reşat Petek, Fetullah Gülen’i bütün ayrıntılarıyla okurlarına aktarıyor. Gülen’in devletin içine nasıl sızdığını, başvurduğu yöntemlere dair kapsamlı bilgiler kitapta mevcut. Petek, yazdıklarını sunduğu belgelerle de destekliyor. Böylece okuyucu kitabı okurken kafasında soru işaretlerinden de arındırılmış şekilde sağlıklı bir okuma yapıyor. Sadece 15 Temmuz kitabı değil elimdeki, Fetullah Gülen’i enine boyuna masaya mercek altına alan değerli bir çalışmadır aynı zamanda.

Kitap sayfası için iletişim: ergul.tosun@ensonhaber.com