Reyhanlı davası başlıyor

Reyhanlı davası başlıyor

11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen ve 52 kişinin hayatını kaybettiği iki bombalı saldırıyla ilgili açılan davada, 2'si Suriyeli 19 kişi hakkında ‘Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüsten' ağırlaştırılmış müebbet hapis, 52 kişinin ölümüne sebep olmaktan 52'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 130 kişiyi öldürmeye tam teşebbüsten 22'şer yıl hapis cezası isteniyor.

ORGANİZE SUÇ

İddianameye göre, 18'i tutuklu, 33 kişinin yargılandığı davada patlamaları, Suriye uyruklu Ömer El Hatip ve 'Ebu Cüneyt' kod adlı Muhammet Dip Korali ile 1 numaralı sanık Nasır Eskiocak ve yardımcısı Ergin Ördek ve Fikret Nazik, Mehmet Genç, Ahmet Mansuroğlu, Yusuf Büyükkasım, Doğan Özdemir, Süleyman Evet'in aralarında bulunduğu öncü bir grup planlayıp organize etti.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Çok sayıda sanığın Suriye resmi istihbarat örgütü ile ilişkisinin tespit edildiğine vurgu yapılan iddianamede, sanıklardan Doğan Özdemir ve Süleyman Evet'in patlayıcıları olay yerine götürdüğü belirtildi. İddianamede, 14 sanığa terör örgütü 'THPK-C Acilciler' üyesi olma, örgüte yardım ve yataklık etme, suçu ve suçluyu saklama suçlamaları yöneltildi. İddianamede, örgüt yöneticiliği ile suçlanan sanıklar hakkında 15 yıla kadar da hapis cezası istendi.