Reza Zarrab'ın avukatları mahkemeye kefalet teklifi yaptı
AA

ABD'nin New York kentinde, "ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek" suçlamasıyla tutuklu yargılanan İş adamı Reza Zarrab'ın avukatları, müvekkillerinin 50 milyon lira kefaletle serbest kalması için mahkemeye başvurdu.

MAHKEMEYE 22 SAYFALIK DİLEKÇE SUNDU, 50 MİLYON TEKLİF ETTİ

Zarrab'ın vekaletini üstlenen Brafmann&Associates avukatlık şirketinin mahkemeye sunduğu 22 sayfalık dilekçede, Zarrab'ın 10 milyonu nakit toplam 50 milyon dolar kefalet karşılığında, Manhattan'da bir evde 24 saat güvenlik kontrolü altında yaşama koşuluyla serbest bırakılması istendi.

"BENİ 24 SAAT TAKİP EDEBİLİRSİNİZ"

Zarrab'ın tüm seyahat belgelerini teslim edeceği, yeni belge için başvurmayacağı, ikametinden sadece sağlık, dini vecibeler, avukatı ile görüşme ve duruşma için çıkacağı kaydedilen dilekçede, Zarrab'ın GPS ile takip edilmesi ve kapısında iki silahlı güvenlik görevlisinin 24 saat beklemesi teklif edildi.

"KAÇAK YAŞARSAM EŞİMİN SANAT KARİYERİ SONA ERER"

Reza Zarrab'ın Türkiye'de "kendisini ailesi ve yardım işlerine adayan saygın bir iş adamı" ve meşhur bir şarkıcı ile evli olduğu vurgulanan dilekçede, böyle bir kişinin kaçak yaşama düşüncesi olamayacağı, kaçması halinde eşinin sanat kariyerinin sona ereceği belirtildi.

EVLİLİĞİNİ FEDA ETMEZ

Dilekçede, Zarrab’ın Ebru Gündeş ile nasıl tanıştığı ise şöyle anlatılıyor: “Popüler Türk sanatçı Ebru Gündeş, sayın Zarrab’ın ağabeyinin 2005 yılındaki düğününde sahne almıştı. Sayın Zarrab, Sayın Gündeş’in uzun süredir hayranıydı. Zarrab, kendisi onuruna 2 şarkı besteleyerek ortak arkadaşları aracılığı ile Gündeş’e gönderdi. Bu olaydan çok etkilenen Gündeş, Zarrab ile buluşmak istediğini söyledi. 2010’da birbirlerine âşık oldular. 2011’de Sayın Gündeş şimdiki tek çocuklarını doğurdu. Nihayetinde, Sayın Gündeş, Zarrab’ın bestelediği şarkılarla bir albüm çıkardı. Evlilikleri bir ortaklık ve sayın Zarrab bu evliliği uluslararası bir kaçak olarak feda etmez.”

BAŞSAVCI, KEFALET TEKLİFİNİ REDDETTİ

Mahkemeye sunulan 22 sayfalık kefalet teklifinde, Zarrab’ın kalacağı evden ancak tedavi, avukat ziyareti, ibadet ve mahkemedeki duruşmaları için çıkabilecek. Başsavcı Preet Bharara’nın ofisinin Zarrab’ın avukatının teklifini ‘yetersiz’ bularak reddettiği belirtilirken, Brafman’ın konuyu bir kez daha kefalet duruşmasında görüşmek için mahkemeye başvuracak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)