Rıdvan Dilmen'den Vitor Pereira'ya taktik eleştirisi

Rıdvan Dilmen'den Vitor Pereira'ya taktik eleştirisi

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Osmanlıspor mücadelesini değerlendirdi.

PEREİRA'YA TAKTİK ELEŞTİRİSİ

Dilmen, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'yı sert sözlerle eleştirdi. İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri; "Maç 20 dakika daha gitse 2-2 biterdi. Fenerbahçe duran toplar dahil 2-3 gol pozisyonu vurdu, son dakikada da boş kaleye Rusescu dışarı attı. Madem şampiyonluk yarışındasınız, risk alabilirsiniz. Neden van Persie forvet arkası oynar. Ben bunu anlamış değilim. 4-4-2 oyna. Ayıp bir şey mi? Madem risk aldın, Caner'i koyarsın, çift forvet oynarsın. van Persie'yi forvet arkası oynatmak sana bir şey katmaz.

"PUAN KAYBI ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Fenerbahçe seyircisi oyunu ıslıkladı. Çünkü Fenerbahçe'nin kazandığı maçların yarısından fazlası tek farklı. Oyunun sonunu zor getiriyorlar. Bence bugünkü puan kaybı da şaşırtıcı değil.

Çok defansif oynarsanız pozisyon üretemiyorsunuz, çok ofansif oynayınca da pozisyon veriyorsunuz. Dengeyi kuramadı Pereira. Oynat van Persie'yi, Fernandao'yu da sok. Ama bunun içinde Mehmet Topal'ın yanında Diego olmaz.

"GELDİĞİ GÜNDEN BERİ BUNUN DENGESİNİ BULAMADI"

Bence Pereira kendi takımından çok Osmanlıspor ile ilgilenmiş. Maç öncesi röportajında da hiç Fenerbahçe'den bahsetmedi. Osmanlıspor'a pozisyon vermedi ama kendisi pozisyon üretemedi. Geldiği günden beri bunun dengesini bulamadı. Bu orta saha yapısıyla çok zor.

Rıdvan Dilmen'den Vitor Pereira'ya taktik eleştirisi

"KÖR DÖVÜŞÜ YAPILDI"

Maçın ilk yarısında hiçbir şey olmadı. 3'e 3 orta sahada kör dövüşü yapıldı. İlk yarıyı izleyemeyenler hiç üzülmesin, hiçbir şey kaçırmadılar.

"EN İYİ TOPU BEŞİKTAŞ OYNUYOR"

Beşiktaş iyi top oynuyor, Fenerbahçe iyi top oynuyor demezsin. İyi mücadele edebilirsin ama bu bir yerde patlar. "İyi top oynamak" takımları şampiyon yapar. Galatasaray iyi top oynuyor mu? Hayır. Fenerbahçe iyi top oynuyor mu? Hayır. En iyi topu Beşiktaş oynuyor."