Rıfat Dede'nin organları 3 hastaya umut olacak
İHA

Geçtiğimiz hafta evinin merdivenlerinden düşerek başından ağır yaralanan Rıfat Yakar, Burdur Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Rıfat Yakar'ın ailesi, organlarını bağışlanması kararı aldı.

ORGANLARI HASTALAR İÇİN UMUT OLDU

Rıfat Yakar'ın karaciğeri ve iki böbreği, Antalya'da özel bir hastanenin organ nakli birimi görevlileri tarafından nakil bekleyen hastalar için alındı.

Karaciğerin İzmir'de, bir böbreğin ise Antalya'da bir hastaya nakledileceği bildirildi. Ayrıca diğer böbrek için henüz nakil hastasının belirlenmediği açıklandı.

"DAVRANIŞI ÖRNEK OLSUN"

Yakar'ın damadı İbrahim Özev ve torunu Rıfat Yakar, organ bekleyen çok sayıda hasta olduğunu belirterek, bu davranışlarının örnek olmasını istediklerini söyledi.

Özel hastanenin Organ Nakil Birimi'nden Dr. Yücel Yüksel, karaciğeri İzmir’de, böbreğinin birinin ise Antalya’daki bir hastaya nakil edileceğini ve ikinci böbrek için hastanın araştırıldığını ifade etti.

Rıfat Dede'nin organları 3 hastaya umut olacak

AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimvekili ve Organ Nakli Sorumlu Dr Mustafa Güngör de Rıfat Yakar'ın organlarının bağışlanmasının Burdur’da örnek bir davranış olduğunu belirterek, aileye teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)