Rize'deki HES inşaatı durduruldu

Rize'deki HES inşaatı durduruldu

Hüseyin Çelik, Rize'de HES protestosu sırasında jandarmanın müdahalesinde yaralanan Havva Bir'den özür diledi.

HAVVA BİR'DEN ÖZÜR DİLEDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Başörtülü bacımıza saldırdılar" sözüne de yanıt veren Çelik, şu ifadeleri kullandı;

"Rize'nin İkizdere ilçesi, Şimşirli köyünde HES inşaatı var… Oradaki köylüler HES'in zarar verdiğini düşünerek protesto ediyorlar. Bu protestolar esnasında bazı vatandaşlarımızın dövüldüğü şeklinde de haberler geldi. Ben bunların bir kısmını da teyit ettim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği ‘Başörtülü bacını ne hale getirdiler' meselesine de değinme k istiyorum. İster başı açık, ister kapalı olsun kim benim bacımı saçını tutup yerden sürüklerse benim onurumu yerde sürüklemiş kabul ederim. Havva Bir hanımefendiye AK Parti adına geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek isterim. Bundan dolayı yaralandıysa ben kendisinden ayrıca özür dilerim."

Rize'deki HES inşaatı durduruldu

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜLÜ BACIMIZA SALDIRDILAR DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Salı günü yaptığı grup konuşmasında, "Havva Bir, bir Anadolu kadını. Bizim büyüğümüz. Suyuna köyüne sahip çıkmak istiyor. Coplarla üzerine gidilip dövülüyor. "Başörtülü bacımıza saldırdılar" diyordu değil mi. Başörtülü bacımızı ne hale getirdiklerini görüyor mu acaba?" demişti.