Rodi Giyim'in sahibi Kazancı hakkında gözaltı kararı
ensonhaber.com

İzmir Emniyeti Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullah Gülen'in İzmir'e geldiği 1970'li yıllarda yanında bulunan ve 1980'li yıllarda ise Akyaka Vakfı'nı kuran kurmaylarına yönelik operasyon başlattı.

EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Aralarında iflas eden Rodi Giyim'in sahibi Fatih Kazancı ve İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun da bulunduğu 18 şüphelinin evlerine baskın yapıldı.

FİRARDALAR

Baskında şüphelilerden 8'i gözaltına alındı. İsmi gözaltı listesinde bulunan Fatih Kazancı ve Mehmet Timuroğlu'nun yurtdışında bulunduğu bildirildi.

Rodi Giyim'in sahibi Kazancı hakkında gözaltı kararı

RODİ VE İDİL'İN SAHİPLERİ ARANIYOR

Rodi Giyim'in sahibi Fatih Kazancı ile İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun adlarının da bulunduğu gözaltı listesinden şimdiye kadar 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

GELİRLER FETÖ'YE

Operasyon yapılan vakfın, üzerinde bulunan 50'e yakın gayrimenkulün geliri ile FETÖ'ye finansman sağladığı ileri sürüldü.

Ayrıca vakfın, İzmir Bayraklı'da bulunan Sancak Cami Derneği'ne ait 99 dükkanı ele geçirip örgüte buradan 2.5 milyon liralık kaynak sağladığı da iddia edildi.

8 MİLYON LİRALIK İŞLEM

Şüphelilerin 17/25 Aralık'tan sonra Bank Asya üzerinden yaklaşık 8 milyon liralık işlem yaptıkları iddia edildi.

Gözaltına alınan ve sorgulanmak için İzmir Mali Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu bildirildi.