Rotana ve DAP Yapı ilk iki otelini Türkiye’de açtı

DAP Yapı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yaklaşık 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Burgu, Tango, Vazo ve Dalga kulelerinin işletmesi için Körfez'in önde gelen otel zincirlerinden Rotana ile anlaştı. Maltepe'de bulunan 319 oda kapasiteli iki otel dün yapılan toplantıyla birlikte Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana adıyla işletmeye açıldı. Rotana, DAP Yapı ile 15 yıllık işletme anlaşması yaptı ve yeni otellerle dünyadaki toplam oda sayısını 13 bin 679'a yükseltti. Dragos'ta bulunan Vazo ve Dalga kulelerinin de Rotana markasıyla 2016'nın ikinci çeyreğine kadar hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Rotana ve DAP Yapı ilk iki otelini Türkiye’de açtı

TURİZMDE BÜYÜYEBİLİRİZ

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Rotana gibi uluslararası tanınmış otel markalarının pazara girmesinin, kendilerini turizm sektörüne yatırım yapmaları konusunda cesaretlendirdiğini söyledi. Rotana ile 4 otel için anlaşma yaptıklarını anlatan Yılmaz, bunların inşası için yaklaşık 600 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Rotana'nın işleteceği Burgu, Tango, Dalga ve Vazo projelerini 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiklerini açıklayan Yılmaz, "4 projeyi konut olarak satsak 800 milyon liralık gelir elde ederdik. Ancak turizm sektörüne yönelik faaliyette bulunmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz konseptin geri dönüşlerini olumlu bulursak bunu Türkiye'ye yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rotana ve DAP Yapı ilk iki otelini Türkiye’de açtı

YENİ OTELLER GELİYOR

Rotana Başkanı ve CEO'su Omer Kaddouri, şu anda 14 ülke ve 20 şehirde 51 otel işlettiklerini söyledi. Kaddouri, "Türkiye'nin hareketli turizm sektörünün sağladığı fırsatlar ilgimizi çekiyor. Türkiye'deki ilk iki otelimizi açmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Ankara, İzmir ve Bodrum'da yeni oteller açmayı planlıyoruz" diye konuştu.