RTÜK'ten Muhteşem Yüzyıl açıklaması

RTÜK'ten Muhteşem Yüzyıl açıklaması

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri'nde "İletişim Medya ve Biz Seminerleri Araştırması"nın sonuçlarının açıklandığı toplantıya katıldı. Prof. Dursun, haftalardır tartışılan "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziye değinerek, "Muhteşem Yüzyıl bir kurgudur, sanaldır.

Gerçek bir Kanuni değil

Televizyondaki yapımlar gerçek değildir. Hayatımızın bir parçası değildir. Dizideki Kanuni gerçek bir Kanuni değil, harem de gerçek bir harem değildir. Bunun ayrımını yapmalıyız" dedi. Araştırma konusu olan medya okuryazarlığı dersinin en önemli amacının çocuklara gerçek ve kurgunun ayrımını yaptırmak olduğunu söyleyen RTÜK Başkanı, beklentilerinin de bu dersin zorunlu olmasından yana olduğunu belirtti.

Muhteşem Yüzyıl 4. bölüm fragman - TIKLA İZLE

Medya okuryazarlığı

"İletişim, Medya ve Biz Seminerleri Araştırması"nın sonuçları göre, öğrencilerin büyük çoğunluğu kitle iletişim araçları konusunda bilinçlilik düzeyine sahip. Ancak çocuklar geç saatlere kadar televizyon izliyor ve ailelerin yüzde 30'undan fazlası bu duruma herhangi bir sınırlama getirmiyor. Çocukların çoğunluğu televizyonu vazgeçilmez olarak kabul ederken, 10 öğrenciden 3'ü medya okuryazarlığı sözcüğünü daha önce hiç duymadığını ifade ediyor. (Habertürk)