Rus gelinlerden barış mesajı
DHA

1

Altı ay önce Türk turizmcilerle dünya evine girerek Bodrum'a yerleşen Rus ve Ukraynalı ekonomi uzmanı iki kadın, kentte açtıkları güzellik ve sağlık merkezinde barış kokteyli düzenlendi.

YÜZLERİNE TÜRK-RUS BAYRAKLARI ÇİZDİLER

Son günlerde Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik nedeniyle düzenlenen etkinliğe; Ukraynalı ve Belaruslu gelinler de destek verdi. Çocukları ile birlikte yüzlerine Türk bayrakları ile kendi ülkelerinin bayraklarını çizen 30 kadın, barış istedi. Ayrıca Rus, Türkiye ve Ukrayna bayrakları da açan yabancı gelinler dostluk mesajları verdi.

Rus gelinlerden barış mesajı

"BODRUM BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ OLDU"

Merkezin Türk Müdürü Dilek Şahin, ilçede yaşayan Rus gelinlerin sayısının 200'ü, Ukraynalı gelinlerin sayısının da 60'ı aştığını belirtti. Şahin, şöyle dedi:

"Bodrum; Birleşmiş Milletler gibi oldu. Bu üç ülkenin siyasilerinin arasında yaşanan gerginliğin hiçbiri burada görülmüyor. Bu nedenle merkez olarak bir Barış kokteyli düzenledik. Buradan sadece ülkelere değil tüm dünyaya barışa her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu belirten mesajlar vermek istedik."

Rus gelinlerden barış mesajı

"ATATÜRK VE RUS ATASÖZÜ İLE MESAJ"

Eşiyle bankacılık yaparken tanıştığını söyleyen evli ve bir çocuk annesi 30 yaşındaki Rus Alla Uyan, "Türkiye'ye geleli 6 yıl oldu. Bodrum'da eşimle birlikte butik otel işletiyoruz. Tarihe bakarsak Ruslar ve Türkler birbirine çok destek oldu. Halklar olarak birbirimizi çok seviyoruz. Ne yazık ki birkaç haftadır yaşanan gerginlik hepimize yansıyor. Ama kim haklı kim haksız biz bilemiyoruz. Çok üzgünüz. Bir an önce barışın olmasını istiyoruz. Savaş istemiyoruz. Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Dünyada Sulh' sözünü biz de Rusça'daki 'Barış Beklemez Çünkü Barış Halkların Elindedir' sözüyle destek veriyoruz" diye konuştu.

Rus gelinlerden barış mesajı

Rus gelinlerden barış mesajı

Rus gelinlerden barış mesajı

Rus gelinlerden barış mesajı

Rus gelinlerden barış mesajı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)