Rus komedyenler Nikki Haley'i işletti
ensonhaber.com

BM'de alınan tarihi hezimetin ardından normal hayatına devam etmeye çalışan ABD Daimi Temsilcisi Nikki Haley, bu sefer de Rus komedyenlerin hedefindeydi.

Vovan ve Lexus olarak tanınan Rus komedyenler, kendilerini Polonya’nın yeni Başbakanı Mateusz Morawiecki olarak tanıtarak, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’e telefon şakası yaptı.

Rus komedyenler Nikki Haley'i işletti

POLONYA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

Polonya Başbakanı taklidi ile Nikki Haley ile görüşme gerçekleştiren iki komedyen, yaşanan bu durum karşısında tüm profesyonellikleri ile Başbakan taklidi yaparak Haley'i işletti.

Telefonda kendilerini Başbakan Mateusz Morawiecki olarak tanıtan komedyenler koyu bir sohbete koyuldu.

Rus komedyenler Nikki Haley'i işletti

"BİNOMO ADASI'NDA SEÇİM"

BM Daimi Temsilcisi'ni zor durumda bırakacak konuşma yapan ikili, Haley'e “Binomo Adası”nda seçimlerin yapıldığını ve seçimlere Rusya’nın müdahale ettiğini söyledi.

Binomo’nun Vietnam’ın yakınlarında, Çin’in güneyinde olduğunu söyleyen komedyenler, Haley’e bu adayı bilip bilmediğini sordu. Haley ise soruya “Evet, takip ediyoruz.” yanıtını verdi. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı. Çünkü dünya üzerinde Binomo adası olarak bilinen herhangi bir yerin bulunmadığı belirtildi.

Rus komedyenler Nikki Haley'i işletti

"TIPKI GÜNEY ÇİN DENİZİNDEKİ GİBİ..."

Hiç bozuntuya vermeden şakaya devam eden Rus komedyenler, ada yönetiminin bağımsızlık talebi nedeniyle Güney Çin Denizi’ndeki gerilimin tırmandırdığını belirtti. Polonya lideri sandığı komedyenin Rusya’nın olmayan adadaki seçimlere müdahalesi konusuna değinmesi üzerine Haley, “Dikkatle takip ediyoruz. Sanıyorum ki Güney Çin Denizi’yle ilgili konularda yaptığımız gibi, durumu izlemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Rus komedyenler Nikki Haley'i işletti

Durumun farkına varamayan Haley, Başbakan sandığı kişiyle görüşmesini sona erdirdi. Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken, komedyenler bu durumun bir şaka olduğunu açıkladı.