Rus tankları Lazkiye'ye geldi

E

Reuters ve Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren ABD'li yetkililer şu ana kadar 10'a yakın Rus tankının hava üssü olarak hazırlanan bölgeye ulaştığını, ilk belirlemelere göre üssün güvenliğini sağlamak için pozisyon aldıklarını ifade etti. Gönderilen tankların Rus silahlı kuvvetlerinin teknolojik açıdan en gelişmiş tankı olan T-90 olduğu da belirtiliyor. Tankların yanı sıra Rus toplarının da Lazkiye'de olduğu ifade ediliyor. Daha önce de Rusya'nın Lazkiye'de bir iniş pisti inşa ettiği yönünde haberler gelmişti.

RUSYA "IŞİD'E KARŞI DESTEK" DEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis bölgeye süregiden bir personel ve malzeme akışı olduğunu belirtmiş, Rusya ise askeri malzemenin Suriye'ye IŞİD'e karşı savaşta yardım amacıyla gönderildiğini savunmuştu. Davis ayrıca Rusya'nın askeri manevralarının ABD ve koalisyon uçaklarının IŞİD'e karşı saldırılarında karmaşalar yaratmasından kaygı duyduklarını söyledi.

Rus tankları Lazkiye'ye geldi

ABD: ESAD'A DESTEK FAYDA SAĞLAMAZ

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest ise Rusya'nın Suriye'de artan askeri faaliyetlerinin ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a desteğinin 'istikrarı bozucu ve zarar verici' olduğunu söyleyerek " Beyaz Saray yine de Moskova'yla bir işbirliği zemini oluşacağını ümit ediyor" dedi. Rusya'nın Şam yönetimine artan desteğinden Ankara'nın da rahatsız olduğu belirtiliyor.