Rus turistlerin eylül-ekim tercihi Türkiye

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, Rusya’da eylül-ekim aylarında “kadife sezonu” olarak adlandırılan dönemde vatandaşların tatil tercihini yine Türkiye’den yana kullanmayı planladığı belirtildi.

TÜRKİYE AÇIK ARA ÖNDE

Açıklamada, Rusya'da son dönemde Türkiye hakkında çıkan "Koksaki" virüsü iddialarına karşın Rus vatandaşlarının tatil tercihleri arasında Türkiye’nin açık ara lider konumda olduğu vurgulanırken, Kıbrıs ve Rusya’daki yerel tatil noktalarının Türkiye’nin ardından diğer tercih yerleri olduğu kaydedildi.

Rus turistlerin eylül-ekim tercihi Türkiye

TURİSTLERİN GÖZDESİ ANTALYA

Rusların bu yıl tekrar gözdesi olan Antalya'ya ilişkin Rus medyasında son günlerde çıkan haberlerde, Antalya otellerinde "Koksaki" adı verilen bir tür salgın hastalık nedeniyle Rus turistlerin sağlık sorunları yaşadıkları öne sürülmüştü.

Rus turistlerin eylül-ekim tercihi Türkiye

SALGIN HABERLERİ ASILSIZ ÇIKTI

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Bölge Müdürü İbrahim Acar ise salgın haberlerinin asılsız olduğuna işaret ederek, "Ne Antalya ne de Türkiye'nin Akdeniz bölgesi genelinde Koksaki virüsü salgını var." ifadelerini kullanmıştı.

Rus turistlerin eylül-ekim tercihi Türkiye