Rus turistlerin tercihi Türkiye
Ajanslar

Rusya ile Türkiye arasındaki charter uçuşların yeniden başlatılması yönündeki anlaşmanın imzalanmasından sonra ilk charter uçuş 2 Eylül'de Moskova'dan Antalya Havalimanı'na gerçekleşti.

12 GÜNDE 30 BİN 850 RUS

Coral Travel firması tarafından Royal Flight Havayolları'na ait Boeing 767 tipi uçakla gerçekleştirilen ilk charter uçuşla 309 Rus turistin geldiği Antalya'ya, 12 günde Rusya'dan toplam 239 charter uçağı iniş yaptı. Bu uçaklar, 30 bin 850 Rus turist getirdi.

Rus turistlerin tercihi Türkiye

100 BİN RUS BEKLENİYOR

ICF Airport Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, ekim sonuna kadar Rusya'dan Antalya'ya 550 charter uçuşun daha programının yapıldığını, bu uçuşlarla da yaklaşık 100 bin Rus turist beklediklerini söyledi.

Tarifeli uçuşlarla da Rus turist hareketliliğinin devam ettiğini anlatan Abdullah Keleş, Kurban Bayramı ile birlikte Rusya'dan charter uçuşların da başlamasıyla turizm sektöründe ve personelinde moral oluştuğunu kaydetti.

Rus turistlerin tercihi Türkiye

Yıl sonuna kadar Rusya'dan toplam 300- 350 bin yolcu beklendiğini dile getiren Keleş, Rus turistlerin Antalya ve Türkiye'ye yönelik taleplerinin çok yüksek olduğunu, ek seferler planlanması halinde sayının yükselebileceğini belirtti.