Rus ve Amerikan savaş uçakları arasında 'it dalaşı'
İHA

2017 yılında, Baltık Denizi’nde Su27 tipi Rus savaş uçağının, F-15 tipi Amerikan savaş uçağını sınıra yaklaştığı gerekçesiyle uzaklaştırdığını gösteren video, sosyal medya üzerinden yayıldı.

Rus ve Amerikan savaş uçakları arasında 'it dalaşı'

RUS SU27, ABD F-15'İNİ SIKIŞTIRIYOR

Rusya’nın en büyük medya kuruluşları ise videoyu haber bültenlerine taşıdı. Rus basınında yer alan haberlerde yaklaşık 1 buçuk yıl önce çekilen görüntülerde; NATO’ya bağlı Amerikan F-15 savaş uçağı Baltık Denizi’nde uçuş gerçekleştirdiği ve Rusya’nın Kaliningrad şehrinde uçuş yapan Rus yapımı Su27 tipi savaş uçağı, radarda bir F-15 uçağını tespit ettiği belirtildi.

F-15’in Rusya sınırına yaklaşması üzerine, Rus Su27 de harekete geçti. Rus Su27 pilotunun Amerikan F-15 savaş uçağına çok yaklaşması üzerine Amerikan F-15 savaş uçağının pilotu, olası bir çarpışmayı önlemek amacıyla uzaklaşarak geriye döndü.

Rus ve Amerikan savaş uçakları arasında 'it dalaşı'

Amerikan F-15 ve Rus Su-27 savaş uçakları

KİMİN ÇEKTİĞİ BİLİNMİYOR

Rusya’da tam 1 buçuk yıl sonra ortaya çıkan ve kim tarafından çekildiği belli olmayan görüntüler, bir anda ülkenin en çok konuşulan görüntüleri arasına girdi.

Günlerdir gerilen Rus-ABD ilişkilerinin üzerine iki ülkenin uçaklarının havadaki görüntüleri, Rusya’daki tüm kanallarda yayınlandı.

İnternette yayılan görüntüleri izleyen Ruslar, Amerikan F-15 savaş uçağının Rus uçağı tarafından alt edildiğini savunarak, Rus pilotla gurur duyduklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)