Russell Crowe: Twitter yüzünden arkadaşım intihar etti

Ünlü aktör Russell Crowe, Avustralya'da bir arkadaşının sosyal medyada zorbalık gördüğü için intihar etme noktasına geldiğini söyledi. Crowe söz konusu platformla ilgili bazı uyarılarda da bulundu.

Russell Crowe: Twitter yüzünden arkadaşım intihar etti

TWITTER'A ERİŞİM ENGELİ

Doğan Haber Ajansı muhabiri Barbaros Tapan'ın sorularını yanıtlayan Crowe, Twitter yasağı hakkında "Bence çok iyi bir fikir değil. Çünkü böyle şeyler her zaman beraberinde 'ne kadar sınırlanacağı' sorusunu da getiriyor. Böyle kararların hep "Başka ülkeler de Twitter'ı kontrol etmeyi düşündü" gibi savunmaları oluyor ama hangi kontrolleri uygulayacağını konuşmak ile tamamen yasaklamak arasında çok büyük fark var. Sosyal medyayı kullananların bir kısmı öfkelerini dışa vurmak için kullanıyor, insanları trollemek için, siber zorbalık için kullanıyor. O durumlara bakılmalıdır, kesinlikle" dedi.

"ARKADAŞIM TWITTER'DA ZORBALIK GÖRÜYORDU, İNTİHAR ETTİ"

"Twitter gibi sosyal medya medya patformları suistimal da edilmemeli" diyen Crowe, "mesela benim bir arkadaşım Avustralya'da intihar etti. Son birkaç senedir ona sosyal medyada zorbalık yapılıyordu. Sonunda tahammül edemediği bir noktaya geldi. Onun için insanların tamamen kontrolsüz şekilde davranmalarının da gerçek etkileri var hayatta. Ama insanların kendilerini ifade etme özgürlüklerinin olması ve dış dünya ile iletişim kurmaları gerekir" dedi.

Russell Crowe: Twitter yüzünden arkadaşım intihar etti