Rusya: Suriye İsrail'in attığı füzeleri imha etti
ensonhaber.com

Rusya Savunma Bakanlığı Suriye ile ilgili resmi bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre; Suriye'ye İsrail tarafından fırlatılan 30'un üzerinde kruz füzesi ve güdümlü bombanın imha edildiği duyuruldu.

RUSYA AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "21 Ocak 2019'da İsrail Hava Kuvvetleri 02:11'den 02:56'ya kadar batı, güneybatı ve güney bölgelerinden Suriye'ye 3 hava saldırısı gerçekleştirdi. Suriye hava savunma sistemleri 30'un üzerinde kruz füzesi ve güdümlü bombayı imha etti." ifadelerini kullandı.

Rusya: Suriye İsrail'in attığı füzeleri imha etti

Rusya: Suriye İsrail'in attığı füzeleri imha etti ViDEO

İSRAİL: "İRAN EL KUDS GÜÇLERİNİ HEDEF ALDIK"

Ayrıca açıklamada; 4 Suriye askerinin yaşamını yitirdiğini, 6 askerin de yaralandığı belirtildi. Şam Uluslararası Havalimanı altyapısının da zarar görüdüğü gelen haberler arasında.

Elde edilen bilgilerden sonra ise İsrail ordusu, Twitter'dan resmi bir açıklama yaptı. İsrail ordusu, Suriye'deki İran destekli El Kuds güçlerinin hedef aldıklarını belirterek, "Suriye'deki İranlı El Kuds güçleri hedeflerine saldırıya başladık. Suriye ordusunu İsrail güçlerine veya İsrail topraklarına zarar verme girişimlerinden kaçınmaları konusunda uyarırız." şeklinde bir açıklama yaptı.

Rusya: Suriye İsrail'in attığı füzeleri imha etti


Günün önemli gelişmeleri VİDEO