Rusya uzaya otel kuruyor

Rusya uzaya otel kuruyor

Orbital Technologies'in inşa etmeye hazırlandığı oteli özel kılan, Dünya'da olmaması. Kainatın ilk uzay oteli olma özelliği taşıyan bu otelin adı Commercial Space Station. Otel dört kabininde yedi ziyaretçi ağırlayabilecek ve Dünya'dan 350 kilometre yüksekte konumlandırılacak.

Rusya uzaya otel kuruyor

İNTERNETE DE BAĞLANABİLECEKLER

Commercial Space Station'ın misafirleri yerçekimi olmayan ortamda rahatlarken, TV izleyip, internete de bağlanabilecekler. Temizlenmek için ıslak mendiller kullanılacak ve tuvaletler de hava akımı ile temizlenecek. Otelde kullanılan atık su ve hava, geri dönüştürülecek.

ALKOL YASAK

Uzay otelinin yemekleri ise Dünya'da hazırlanıp, dondurularak otele gönderilecek. Otelin birçok potansiyel müşteriyi üzecek yanı ise alkol tüketiminin yasak olması.

Rusya uzaya otel kuruyor

1 MİLYON DOLARLIK SEYAHAT

Otelde istediğiniz kadar kalamayacaksınız; yalnızca bir seçenek var: Beş gün boyunca konaklama ve Soyuz roketi ile iki gün süren Dünya'ya dönüş sehayati. Tüm bunlar ziyaretçilere 1 milyon dolara yakın bir fatura olarak geri dönecek. Orbital, otelin şu an yapım aşamasında olduğunu ve 2016′da hizmete sunulacağını açıkladı.