Rusya yeni bir Eurovision yarışması hazırlığında

Rusya yeni bir Eurovision yarışması hazırlığında

2014 Eurovision şarkı yarışmasında ‘sakallı diva' olarak tanınan Conchita Wurst'un galibiyetinin yankıları hala devam ediyor.

INTERVISION YARIŞMASI 34 YIL SONRA YENİDEN DÜZENLENECEK

Avusturyalı yıldızdan bir hayli rahatsız olan ve Eurovision'da yarışmasının engellenmesini isteyen Rusya ise yeni bir alternatif arayışında. 1980'de sonlandırılan Sovyet ülkeleri arasında düzenlenen Intervision, 34 yıl sonra bu yıl Sochi'de tekrar düzenlenecek.

YARIŞMANIN EN ÖNEMLİ ŞARTI: TRAŞ OLMAK

‘Sakalsız Eurovision' olarak da tanıtılan yarışmaların bir diğeri ise savunma bakanlığının önümüzdeki hafta düzenleyeceği gençler ve çocuklar için şarkı yarışması. Rusya, Intervision için temsilcisini Haziran'da Kırım bölgesindeki Yalta kentinde düzenlenecek eleme yarışmasında seçecek. Ülkenin tanınan müzik yapımcısı Igor Matvienko, yarışmacıların sakallarını traş etmesini tavsiye etti.

SAKALLI DİVA'NIN ZAFERİ RUS YETKİLİLERİ RAHATSIZ ETMİŞTİ

Conchita Wurst'un zaferini bazı Rus yetkililer “Avrupa'da ahlaki değerlerin bozulduğunun kanıtı” sözleriyle yorumlarken, Rusya'daki eşcinsellere savaş açan Vitaly Milonov, Wurst'un Rusya'da turne yapmasının yasaklanmasını istemişti.