Rusya'da yolcu uçağı düştü
ensonhaber.com

Rusya'nın Moskova kentinden 71 kişiyle havalanan uçağın önce radardan çıkarak kaybolduğu ardından ise düştüğü belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama henüz yapılmazken, uçağın neden düştüğüne dair bir bilgi de henüz gelmedi.

İRTİBATI KESİLDİ

71 kişiyi taşıyan Saratov Havayolları'na bağlı Rus yolcu uçağının Moskova'da düştüğü açıklanırken, Domodedovo Havaalanı'ndan kalkan uçağın kalkışından  kısa süre sonra kuleyle bağlantısını kaybettiği belirtildi. Bu arada uçağın 7 yıllık olduğu da belirlendi.

Rusya'da yolcu uçağı düştüFotoğraf kaynak: airlive.net

Rusya'da yolcu uçağı düştü ViDEO

1 ÇOCUK YOLCU BULUNUYORDU

Uçağın Moskova'dan Orsk'a gitmek için havalandığı belirtilirken uçağın 65 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunduğu açıklandı. Görgü tanıklarının aktardığına göre uçakta bir çocuk yolcu bulunuyordu.

YOLCULARIN HEPSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Rus haber sitesi İnterfax, "Uçak, Argunovo Kasabası'na düştü. Uçaktaki ekip ve yolcuların kurtulma şansı yok." şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın hemen ardından gelen bilgilere göre uçakta bulunan 71 kişi hayatını kaybetti.

Rusya'da yolcu uçağı düştü

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçakta yaşamını yitirenlerin ailele ve yakınlarına başsağlığı dileklerini sundu.

Ayrıca uçağın düşmesine ilişkin bir araştırma komisyonunun kurulacağı ve nedenlerin araştırılacağı belirtildi.

Rusya'da yolcu uçağı düştü

ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Moskova bölgesine düştüğü tespit edilen uçak için arama kurtarma faaliyetler başlatıldı.Kaza sonrasında harekete geçen ekipler bölgede incelemeler yaparak uçağın enkazına ulaşmaya çalışıyor.

Antonov An-148 tipi yolcu uçağının yerinin havadan yapılan arama sonucu tespit edildiğini ama ekiplerin henüz yerden enkaz alanına ulaşamadığı belirtildi.