Rusya'dan ABD'ye sert S-400 mesajı
ensonhaber.com

S-400 füzeleri için geri sayım başladı. Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir teslimatın iki yılda başlayacağını belirtirken, Rus kanadından bu alışveriş için değerlendirme geldi. Askeri Uzman Viktor Litovkin bu ticaretin ABD ve NATO için ağır bir darbe olduğunu söyledi.

Rusya'dan ABD'ye sert S-400 mesajı

"S-400 HAMLESİ ABD'Yİ KUDURTTU"

Türkiye'nin S-400'ü alarak ABD ve NATO'ya bağımsız kararlar alacak yetenekte olduğunu gösterdiğini söyleyen Rus uzman, Türkiye'nin siyasi açıdan elinin kuvvetlendiğini belirtti.

Litovkin, "Türkler, siyasi anlamda dahil çok şey kazandı. Onlar, Rus teçhizatın ABD dahil diğerlere göre daha güvenli ve etkili gördüklerini gösterdi. Elbette bu, Pentagon ve Beyaz Saray'ı kudurttu. Zira NATO üyesi ülkelerin Amerikan teçhizatından vazgeçmesi yumuşak tabirle yasak. İkincisi, Türkiye, yeterince bağımsız, egemen ülke olduğunu sergiledi. Zira NATO üyesi tüm ülkeler kendi egemenliğinden vazgeçiyor. Türkiye ise bağımsız kararlar alabileceğinin altını çizdi. Bu, ABD ve NATO idaresi için ağır darbe oldu." dedi.

Rusya'dan ABD'ye sert S-400 mesajı

ABD TÜRKİYE'YE ŞANTAJ YAPIYOR

S-400'lerin NATO hava savunma sistemine dahil edilmeden çalışabileceğini, bu yüzden Washington'un bu sistemlerin NATO standartlarına uymadığı yönündeki spekülasyonlarını ABD şantajı olarak değerlendiren Litovkin, "Onlar yalan söylüyor. Yunanistan, S-300'e sahip. Bu sistem S-400'den daha kötü ama NATO'nun hava savunma sistemine iyi uydu. ABD Türkiye'ye şantaj yapıyor" dedi.

Rusya'dan ABD'ye sert S-400 mesajı